Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik ben in begin september begonnen met citalopram. En sindsdien gebruik ik ook geen drugs meer. Maar in december wil ik wel graag een feestje pakken waar ik al het hele jaar naar uitkijk. Ik wil dan graag een beetje speed pakken. Wat voor risico’s zitten eraan? En waar moet ik vooral op letten? Ik weet wel dat xtc en psychedelica een No-Go zijn.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Amfetamine – Citalopram

Citalopram is een SSRI, een medicijn dat serotonine verhoogt. Speed (en coke) kan dat ook, hoewel daar meer dopamine en adrenaline door vrijkomt. Dat betekent dat een veel te hoge dosering toch heel gevaarlijk kan zijn, in de vorm van het serotoninesyndroom. Dat houdt in: oververhitting, spierschade, verwardheid en epileptische aanvallen. Daarnaast kan Citalopram de afbraak van amfetaminen licht verminderen, dus de spiegel licht doen toenemen. En verder kunnen beide middelen een hartritmestoornis veroorzaken. Die heet "QT verlenging." Als dat in je familie voorkomt loop je extra risico. 
Dus: het is niet zonder risico, hoewel het bij lage doseringen ook goed kan gaan. Laat je weten wat het geworden is? Thanks.

Met vriendelijke groet

Gerard A

drugsarts 

27 november 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG