Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi. Ik heb een zakje met verpulverde xtc pillen waarvan ik de docering behoorlijk kan inschatten. Ook de hoeveelheid. Ik lees net nare shit over snuiven. Is een vloeitje en het bommetje minder onverstandig? Als ik weet om hoeveel pillen het gaat en dus bij het opdelen weet hoeveel het is. (Anoniem blijven!)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat erg belangrijk is wanneer je xtc op deze manier inneemt dat je weet hoeveel jouw pil aan mdma bevat (door het te laten testen) en hoeveel deze pil weegt. Met deze kennis kun je het dan het beste in een vloeitje als bommetje innemen. Jij geeft aan dat je weet om hoeveel pillen het in totaal ging die in het zakje zaten. Om dat goed uit te rekenen dien je een goede weegschaal te hebben. Op de site van Changing Perspective staat een uitgebreide uitleg over het wegen. Weeg alle (verpulverde) xtc-pillen bij elkaar op de weegschaal en deel het totaal gewicht door het aantal pillen die in de zak zaten. De uitkomst van deze som is hoeveel jouw poeders mogen wegen. (Voorbeeld: totaal = 500 mg, er waren 5 pillen -> 500mg : 5 pillen = 100mg).

Let wel op, het is geen feilloze manier van het gebruiken van drugs. Het gebruik van drugs is nooit zonder risico, maar op deze manier loop je wel meer risico als je een foutje maakt. Weeg voor je zelf dan ook af of je deze moeite wilt ondernemen, of dat het makkelijker is om nieuwe pillen te kopen die je vervolgens kunt laten testen.

Over xtc snuiven schreven wij in een eerder antwoord het volgende:

"Je kunt een xtc-pil fijnstampen en snuiven, maar dit brengt wel extra risico's met zich mee. We vinden de risico's van snuiven groter dan van slikken. Ten eerste belast je je neusslijmvlies. Het doet echt zeer. Bij geregeld gebruik kan dit leiden tot ontstekingen en bloedneuzen. Mensen die mdma snuiven vertellen ons verschillende verhalen over het effect. De meeste vinden het heftiger en sneller pieken, soms vindt men het juist meer mellow. Het is bij snuiven nog belangrijker dat je voorzichtig bent met doseren, omdat de piek en werking heftiger kunnen zijn."

Ik hoop dat je vraag hiermee voldoende is beantwoord. Lees onze pagina over xtc eens voor info, tips en risico's.

Vriendelijke groet,

Calvin

29 oktober 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG