Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi Drugsinfoteam, ik ben aan een kuur begonnen tegen blaasontsteking (nitrofurantoine 100mg) en slik deze 4x per dag. Mijn kuur duurt tot woensdag. Vrijdag heb ik een feest waarop ik graag XTC wil gebruiken, kan dit? Of wordt het afgeraden...

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Lees allereerst de FAQ over XTC en antibiotica.

Daarnaast: zorg altijd dat je goed in je vel zit van tevoren en dat je een lage dosis neemt. Ben je niet helemaal fit heb je een grotere kans op een onprettig effect of een bad trip. Tot slot kijken we ook nog naar de bijwerkingen van het medicijn. Vaak voorkomend zijn nieuwe infecties door bijvoorbeeld schimmels, tijdelijk haarverlies en een goedaardige toename van de hersendruk (dat heet 'benigne intracraniële hypertensie') . De meest voorkomende klachten bij deze aandoening zijn: hoofdpijn, slechter zien (vlekken zien, dubbelzien), tinnitus, misselijkheid en braken. Als je die klachten hebt of krijgt, staak je direct de antibiotica. Om deze laatste reden zou het gebruik van middelen die bloeddruk verhogen, zoals ook XTC doet, voor de zekerheid afgeraden moeten worden. Maar de precieze kans erop is eigenlijk gewoon onbekend. Verder zijn er geen wisselwerkingen tussen beide middelen.

Weet wel dat vooral vrouwen extra gevoelig lijken te zijn voor het ontwikkelen van een blaasontsteking na gebruik van XTC of speed. Dat is eigenlijk dus niet heel fijne combi en als je dus vaker blaasontsteking hebt kan eventueel drugsgebruik (uppers xtc, speed, 4-fa etc) daar dus een belangrijke oorzaak in zijn. Verder heel belangrijk: gebruik absoluut nooit ketamine als je een blaasontsteking hebt vanwege het risico op blijvende schade aan de blaas.

Groetjes,

Ronald

26 februari 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG