Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik zie overal op internet staan dat ADHD medicatie (in mijn geval methylfenidaat) en drugs niet samen gaan. En dat dit dus niet gecombineerd moet worden. Ik gebruik nu 2 maand lage dossering medicatie en ik wil graag XTC nemen. Als het niet gecombineerd mag worden betekent dit dan dat als de medicatie in werking is je geen drugs moet nemen of wordt er mee bedoeld dat je, ookal stop je een dag met de medicatie je het alsnog niet moet nemen? Ik wil graag nog eens xtc nemen maar is er een gevaar wanneer je 1 of 2 dagen voor de xtc inname stopt met de medicatie? En stel wanneer dit niet verstandig is, wat is dan eventueel een optie?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

XTC- Ritalin (methylfenidaat)

1. XTC (MDMA) zorgt voor een verhoogde concentratie serotonine, noradrenaline en dopamine in de (synaps van de) hersencellen . Omdat beide middelen inwerken op het dopaminesysteem, kan het tot overstimulatie van het centrale zenuwstelsel leiden . Gevolgen hiervan zijn hartritmestoornissen , ademhalingsproblemen en een gevaarlijk hoge bloeddruk. Nog een reden om voorzichtiger te doseren. Àls je het doet. 


2. Als je AD(H)D hebt en misschien wel angst of depressie erbij , is de kans dat het mis gaat, in de vorm van bijvoorbeeld een bad trip of van langere sporen in je stemming, mogelijk verhoogd.


3. Langdurig Ritalin slikken kan de enzymen remmen die de MDMA afbreken, waardoor er sterkere effecten van MDMA mogelijk zijn. Daarom moet je een lagere dosis nemen dan zonder Ritalin. 


4. Ritalin heeft een werkingsduur heeft van 3 tot 5 uur. Daarmee zou ik adviseren dat àls je XTC gaat gebruiken, dat je alleen de laatste dosering van die dag, niet neemt. Dan toch nog kan het effect van de Ritalin in de hersenen nog langer aanwezig zijn, waardoor een lagere dosis veiliger blijft.

 

Dus: altijd testen op het gehalte MDMA , ervaring opdoen met de laagste dosis van zo’n  1 mg per kg lichaamsgewicht en als je nul risico wilt nemen: niet doen. 

In het algemeen worden risico's lager op hogere leeftijd. Ons brein ontwikkelt tot 24 jaar. jij bent ook nog vrij jong.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

24 december 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(12 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG