XTC en antibiotica

Coronavirus en drugsgebruik

Drugstesten

Watervergiftiging

XTC en antidepressiva

XTC en antibiotica

Antibiotica wordt voorgeschreven tegen infecties. Een infectie ontstaat sneller als je weerstand verminderd is. Oppeppende drugs zoals XTC, speed of coke verminderen je weerstand. Heb je een infectie? Dan zal gebruik van deze drugs een zo snel mogelijk herstel in de weg kunnen staan. Wij raden af drugs te gebruiken als je niet 100% fit bent. Ook is de kans dat de drugs niet lekker vallen en de kans op klachten door drugsgebruik na afloop groter.

Het verschilt per antibioticum of de kuur beïnvloed wordt door gebruik van drugs. Als beide middelen afgebroken worden door dezelfde enzymen in de lever dan kan de werking van de kuur beïnvloed worden. Echter worden veelvoorkomende, zoals amoxicilline, via de nieren uitgescheiden en hebben geen invloed van de leverenzymen. Wil je het zeker weten? Stel dan een vraag en vermeld het antibioticum en de drugs die je van plan bent te gebruiken.

Met de meest gangbare antibiotica bestaan geen wisselwerkingen. Als je bijwerkingen ervaart van antibiotica, kun je daar tijdens drugsgebruik meer last van krijgen. Veel voorkomende bijwerkingen van antibiotica zijn o.a. diarree, misselijkheid, braken. Lees de bijsluiter om die van jou te herkennen. Drugsgebruik kan sommige van deze symptomen versterken.

Als na afloop van de kuur, de infectie niet geheel bestreden is, kan het daarna lastiger te bestrijden zijn. Dit doordat de bacterie immuun kan zijn geworden. Maak de kuur altijd af en sla geen dosering over. Ben je niet 100% fit, gebruik dan geen alcohol of drugs.

Terug naar Veelgestelde vragen


Laatste update: 10 maart 2016


Zijn Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS) legaal?

Soorten amfetamine

XTC en narcose

Drugs en Roaccutane

XTC en misselijkheid

Serotoninesyndroom

Base of zoutvorm in drugstest uitslagen

Is 4-FA of 4fmp XTC-light?

Ben ik gedrogeerd?

Drugs en coronavaccinatie