2C-B - Feiten

Feiten

Wat is 2c-b?

2c-b is een psychedelische drug en komt voor als pil en poeder. Afhankelijk van de dosis ga je licht of zwaar trippen. Een lage dosering kan qua effecten op XTC lijken. Vroeger werd 2c-b in de smartshop verkocht. Dat is nu verboden. De 2c-b pillen lijken qua uiterlijk vaak op XTC-pillen maar zijn een stuk kleiner en dunner. De sterkte van 2c-b-pillen wisselt. Een pil bevat meestal tussen 4 en 8 mg 2c-b. Soms zit 2c-b in XTC-tabletten en wordt het ook wel eens onterecht verkocht als XTC. XTC-tabletten met 2c-b hebben uiteenlopende sterktes. Poeders zijn vaak heel sterk en worden door gebruikers meestal afgewogen en gecapsuleerd. Laat 2c-b testen om de sterkte te bepalen.

Hoe wordt 2c-b gebruikt?

Over het algemeen gebruiken mensen 2c-b-pillen. Die 2c-b-pillen worden geslikt. 2c-b in poedervorm wordt soms gesnoven. Dat is pijnlijk voor de neus. Gebruikers ervaren meer vervelende lichamelijke effecten als ze 2c-b snuiven dan als ze 2c-b slikken. Het slikken van 2c-b geeft ongeveer binnen een uur effect. Als je een volle maag hebt, kan het langer duren voordat je effect merkt. De effecten duren ongeveer 4 tot 6 uur. De effecten nemen geleidelijk af. Gebruikers ervaren weinig of geen dip na gebruik.

Aantoonbaarheid

Vermoedelijk ligt de aantoonbaarheid redelijk gelijk met bijvoorbeeld speed en XTC, zo'n 1-3 dagen. Maar daar is verder geen onderzoek naar gedaan en ook nauwelijks informatie over beschikbaar. In de praktijk wordt ook nooit getest op 2c-b. Maar als een lab er gericht naar zoekt, zullen ze het vinden.

Lees meer bij Werking van 2c-b.

Werking

Risico's

Tips