Speed - Combi's

Feiten

Werking

Risico's

Tips

Speed - Combi's

Speed en alcohol

Voorzichtig met de combinatie van speed (amfetamine) en alcohol! Speed onderdrukt het gevoel van dronkenschap. Speed in combinatie met alcohol leidt vaak tot agressie, nare 'blackouts' (hoe ben ik hier terecht gekomen?) en oververhitting. De kater wordt groter door de combinatie van speed en alcohol.

Speed en blowen

Als je na speedgebruik blowt om in slaap te komen, versterkt blowen eventuele gevoelens van angst en onrust. Tijdens het onder invloed zijn van speed kan blowen het gevoel van te erg strak staan wat verminderen, maar cannabis kan je juist ook onrustiger maken. De ervaringen zijn wisselend. Voor iedereen geldt dat de belasting voor lichaam en geest groter wordt bij combineren van speed en cannabis. De kans op psychische klachten wordt groter.

Speed en XTC

Door speed en XTC te combineren vergroot je de kans op hersenschade. De kans op hersenschade is groter als je combineert, dan als je beide middelen los van elkaar zou gebruiken. Daarnaast overbelast je door het gebruik van XTC én speed je hart en bloedvaten nog meer. De dip na gebruik is groter en je hebt de dagen na het gebruik eerder last van een leeg en uitgeblust gevoel. Gebruikers ervaren dat de combinatie maakt dat de oppeppende effecten gevoelsmatig meer overheersen. Je voelt je wat minder vaag.

Speed en coke

De combinatie speed en coke is een zware belasting voor je lichaam. Je geeft extra belasting op hart en bloedvaten. Je wordt nog meer opgejaagd. Ook kun je meer last hebben van klachten als onrust en paranoia.

Speed en GHB

Speed en GHB zijn beide drugs die ervoor kunnen zorgen dat je meer seksuele opwinding ervaart. Als je gevoelig bent voor dat effect van speed, merk je dat vooral als de speed begint uit te werken. Als je erg 'hard gaat' zul je dit effect minder ervaren. Mensen kunnen met name op seksueel gebied meer doen en toelaten dan ze eigenlijk van plan waren. De combinatie speed en GHB is lastig te doseren. De dosering van GHB luistert nauw. Door de oppeppende effecten van speed merk je de dempende en verdovende werking van GHB minder goed. Zolang je van GHB én speed onder invloed bent, ga je minder snel out dan bij dezelfde hoeveelheid GHB zonder speed. Echter zodra de speed wat uitwerkt, voel je pas echt de demping van GHB. Je kunt dan plotseling out gaan. Andersom werkt het net zo: werkt de GHB eerder uit, dan kun je ineens (te) hard gaan. De kans is groot dat GHB eerder uitwerkt dan speed, omdat de werkingsduur van GHB veel korter is.