Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Voel me een week na het gebruik van 7,5 gram truffels nog steeds slecht (had even paniekaanval tijdens trip). Voornamelijk een bijna constante hoofdpijn, en depressie/angst. Heeft dit iets met serotonine te maken? wat kan ik doen en hoe lang gaat het nog duren voor ik me weer goed voel??

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je geeft aan dat je een paniekaanval hebt gehad tijdens de trip en dat je hier nog steeds klachten van ervaart. Een paniekaanval op zichzelf is al ingrijpend, al helemaal tijdens een trip. Ik kan me voorstellen dat dit een heel vervelende situatie voor je was. De hoofdpijn, angst en depressie is niet direct te herleiden aan iets specifieks zoals de serotonine in jouw hersenen. De werkzame stoffen in truffels psilocine en psilocybine. Deze stoffen lijken op serotonine en doen "alsof" zij serotonine zijn. Er verandert theoretisch niets in de serotoninehuishouding in de hersenen. Hoofdpijn is wel iets wat vaker voorkomt na truffels. Je kunt voor de hoofdpijn het beste een paracetamol nemen.

Daarnaast geef je aan dat je angst- en depressieve klachten ervaart. Dit is gebruikelijk na een paniekaanval en deze klachten gaan (mits je goed voor jezelf zorgt) gelukkig vanzelf weer over. Ik kan niet zeggen hoe lang dit voor jou zal duren, want dit verschilt per persoon. Je kan dit herstelproces wel bevorderen, door goed voorjezelf te zorgen. Eet gezond, hou een vast slaapritme aan en gebruik geen drugs, alcohol, sigaretten, energydrankjes voor een aantal maanden. Als je dit wel gebruikt houden de klachten langer aan en kunnen de klachten zelfs verergeren. Op onze pagina over angst en paniek kun je deze tips nog eens nalezen.

Succes de komende tijd! Je mag ons altijd benaderen als je nog vragen hebt of als je ergens mee zit.

Vriendelijke groet,

Calvin

 

19 juni 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG