Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste Drugsinfoteam, Moet je je tijdens coke gebruik ook houden aan maximaal 1 glas water per uur of mag het meer zijn? En maakt het uit hoeveel water je drinkt de dag na coke gebruik? Mvg

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Het advies voor een glas water per uur is in de basis bedacht voor xtc, met de volgende redenen. Wanneer iemand xtc gebruikt veranderen er een aantal dingen in het bewustzijn. 1) Iemands zelfbewustzijn is sterk verminderd, wat ervoor kan zorgen dat iemand vergeet dat hij/zij al een aantal glazen water heeft gedronken. 2) Xtc zorgt voor onlesbaar dorstgevoel. Hoe veel iemand ook drinkt, het dorstgevoel zal niet verminderen. 3) De meeste gebruikers kunnen niet plassen tijdens een xtc trip. Als iemand niet kan plassen maar wel blijft drinken, stijgt het vochtniveau in het lichaam. Dit kan uiteindelijk ervoor zorgen dat iemand een watervergiftiging krijgt (officieel: hyponatriëmie). 

Deze redenen zorgen er dus voor dat wij adviseren om niet meer dan een glas water per uur te drinken. Je kunt dit advies 1 op 1 overnemen als je cocaïne gebruikt en je bij cokegerbuik moeite hebt met plassen. Vanuit het voedingscentrum wordt sowieso aangeraden om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Houd dit de dag na gebruik aan. Bij extreme warmte kun je iets meer drinken omdat je lichaam meer vocht verliest door transpiratie. 

Vriendelijke groet, 

Calvin 

26 juni 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG