Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Sinds ongeveer 2,5 neem ik venlafaxine (antidepressiva) en wil eventueel aankomend weekend met wat vrienden gaan gebruiken. Wat kunt u mij vertellen over de combinatie van dit medicatie met LSD ? Op welke manieren kan ik de schade minimaliseren ?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 


Je vergeet een woordje na 2,5. Bedoel je daar een week, maand of jaar mee? Als je weken bedoelt dan is lsd gebruik te vroeg in verband met bijwerkingen. Dan krijg je onverwachte effecten. Over de combinatie. Wij hebben alleen nog theoretische antwoorden.  Want we hebben nog geen ervaringen vernomen van mensen die dit hebben gecombineerd. 

Van lsd kan je een bad trip krijgen. Mensen gebruiken Venlafaxine voor zowel het hebben van een depressie als voor angst. Mensen die last hebben van angst en drugs gebruiken, hebben een grotere kans op een bad trip. Door de medicatie kan de angst ook afnemen. Daarmee is dan het risico verlaagt, maar niet nul. 


Lsd blokkeert onder andere twee serotoninereceptoren, antidepressiva verhogen serotonine. Het effect van lsd kan door de antidepressiva afnemen, gelijk blijven of zelfs toenemen. Het is een experiment wat je overweegt te doen.


Antidepressiva kunnen bijwerkingen hebben. Zeker in het begin. Als je dat hebt dan is je gebruiks 'set' niet gunstig genoeg en neemt de kans op een bad trip toe.
Veel voorkomende bijwerkingen zijn: slapeloosheid, duizeligheid, vermoeidheid, slaperigheid, hoofdpijn, droge mond, misselijkheid, diarree, seksuele stoornissen, keelpijn, afgenomen eetlust, toegenomen eetlust, angst, nervositeit, depersonalisatie, depressie, nachtmerries, verminderd libido, knarsen, tintelingen, trillen, concentratiestoornis, gespannen spieren, stoornissen met zien, tinnitus, hartkloppingen, opvliegers, geeuwen, buikpijn, braken, obstipatie, huiduitslag, zweten, spierpijn, gewrichtspijn, borstkaspijn, malaise. Sluit dat dus eerst uit.

Schade is wetenschappelijk nog onduidelijk. Veel mensen krijgen wel flashbacks na gebruik van lsd. Het is discutabel of je dat schade noemt of het herbeleven van een intense herinnering. Als je van (één van) beide middelen een heel hoge dosering neemt is in theorie het serotoninesyndroom mogelijk. Dat is een toestand van teveel serotonine in het lichaam met mogelijk verwardheid, oververhitting en epileptische aanvallen. 

Combineer niet met andere middelen, ook geen alcohol. Zorg voor een nuchtere 'bijzitter.' Mocht je het gaan doen dan leren we graag van je ervaringen. Stel dan opnieuw hier een vraag.


Met vriendelijke groet,


Gerard A
Drugsarts

16 juli 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG