Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi, tijdens een festival in februari had ik een klein beetje mdma gebruikt waarna ik over ging op xtc. Nadat ik een kwartje had genomen, kreeg ik na een paar minuten enorme druk op m’n borst waardoor ik voorover boog. Het voelde alsof ik een hartstilstand had, maar na (het voelde een seconde) voelde ik m’n hart weer een bons geven waardoor ik er ineens weer bij was. Ik had de avond ervoor gedronken en weinig geslapen dus geen goede voorbereiding op een dag festival met drugs. Daarnaast was ik ook een beetje angstig. Nu vraag ik me af wat er precies is gebeurd tijdens dat moment die avond op het festival. Ik hoop dat jullie hier meer informatie over hebben en/of ik hier iets mee moet doen wat betreft huisarts?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Ik kan me voorstellen dat je geschrokken bent. Hoe gaat het nu met je? Druk op de borst komt vaker voor. Soms kan door het gebruik van xtc je angstcentrum worden getriggerd. Dit kan zorgen voor een gevoel van stress, gejaagdheid en druk op de borst.  Door xtc en mdma kan je ook heftige spierspanning krijgen. Het hoeft dus niet ernstig te zijn.

Je geeft aan de avond van te voren te hebben gedronken en weinig te hebben geslapen. Dit kan iets doen met jouw drugservaring. Deze ervaring wordt namelijk niet alleen bepaald door het middel maar ook de omgeving en de staat waarin jij  verkeerd. Kijk voor meer informatie hierover op onze pagina drug, set en setting. Dit kan ervoor hebben gezorgd dat het anders is gevallen en dat je lichaam daarmee eerder in een stressmodus is geraakt. 

Het klinkt niet alsof je een hartinfarct of iets dergelijks hebt gehad. Veelal zou je dat na afloop weten doordat je bijvoorbeeld niet goed meer kan lopen, praten enzovoort. Daar zou ik me dus geen zorgen over maken. Uit je bericht maak ik niet op dat je vaker last hebt van druk op je hart. Mocht dit wel zo zijn kan je even langs de huisarts gaan om het na te laten kijken. De huisarts kan bepaalde zaken voor je uitsluiten. Misschien ook wel prettig, mocht je nog een keer wat gaan gebruiken om dat zekerheid te weten?


Als je van plan bent weer een keer te gebruiken doe dit dan alleen als je geestelijk en lichamelijk helemaal fit bent. Neem eens een kijkje op onze pagina tips voor het gebruik van xtc.


Heb je nog een vraag? Stuur dan nog een bericht.


Groet,


Celeste
 

30 juli 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG