Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik heb al een vaatmalformatie aan de zijkant van mijn hoofd sinds mijn geboorte. Ik mag door verhoogd risico op trombose niet roken en niet aan de combinatiepil (oestrogeen). Zijn er bepaalde drugs die ik beter niet kan nemen? Specifiek xtc en 2cb? Vriendelijke groet!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het is zelden, maar MDMA kan soms een CVA (beroerte) veroorzaken. Dat kan in de vorm van een bloeding of in de vorm van een stolsel. Dat maakt dat het risico voor jou licht verhoogd is. Dius àls je het zou gaan doen moet je zeer zeer strict de 'bijsluiter' kennen en extra voorzichtig zijn. 

Voor 2C-B geldt ook dat de hartslag en bloeddruk licht stijgen. Het is moeilijk te zeggen hoe een malformatie daar op reageert. Als je mag sporten kun je er van uit  gaan dat die stijgingen dan ook normaal al plaatsvinden. Dus zal het 2C-B risico ook licht verhoogd zijn. 

Het geldt voor alle stimulerende drugs.

Van de dempende drugs zoals alcohol, GHB en kalmerende middelen, lijkt GHB het meest risicovol. Voor alle geldt dat het pas bij verslaving gevaarlijker wordt.

Dan de derde groep, de tripmiddelen, zols paddo's en truffels hebben er weinig invloed op. Maar hebben natuurlijk wel hun andere nadelen.

Cannabis is maar soms in staat om vaatafwijkingen te geven. dus niet nooit.

Ik hoop dat je wat aan dit antwoord hebt,

Mvg,

Gerard A

drugsarts


 

17 augustus 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG