Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hoe kan zoiets gebeuren als je xtc en lachgas combineert en je in een heftige trip kan komen? een vriend van mij heeft een paar dagen geleden een film avondje gehad met zijn ouders en toen hij een ballon nam met combinatie van xtc werd hij weer naar dat ene moment gezet. hij zat weer in die stoel met zijn ouders te kijken naar die ene film, het was zo realistisch zei hij. hij had gelukkig geen badtrip. ik hoor dit steeds vaker dat mensen die zulke intense trip hebben. als ze aan de xtc zitten is der niet veel aan de hand maar als ze een ballon nemen dat komen ze in een intense trip terecht ik vroeg me af hoe zoiets kan?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bij het combineren van verschillende middelen wordt het effect altijd minder goed voorspelbaar. In de meeste gevallen wordt het effect heftiger dan wanneer de drugs afzonderlijk wordt genomen. Soms kan een effect veel sterker uitpakken dan je zou verwachten.

De ervaring van jouw vriend is een interessante. Xtc zorgt ervoor dat er tal van neurotransmitters (boodschapstoffen) in de hersenen vrij komen. Hierdoor worden dingen veel intenser ervaren.

Lachgas is een dissociatief middel. Het scheidt lichaam en geest. Op die manier wordt het ook wel eens als verdovend middel ingezet. Blijkbaar heeft jouw vriend bij de scheiding terug gegaan naar een herinnering van enkele dagen terug en heeft hij deze heel intens beleefd.

Ik hoop dat dit je vraag een beetje beantwoord. Als je meer wilt weten, stel dan gerust nog een vraag.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

06 augustus 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG