Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Afgelopen donderdag hadden ik en een vriendinnetje van mij een verjaardag. Hier hebben we beide 2 biertjes gedronken en zijn daarna naar de kroeg gegaan. Hier hebben we alle twee nog 3 mix drankjes gedronken. We weten alles nog van de hele avond, totdat we het laatste drankje hebben gehaald. Vanaf daar ging bij ons alle twee het licht uit. Via via hebben we moeten horen dat we op de wc aan het overgeven waren, terwijl wij beide nooit overgeven. We zijn naar buiten gedragen, hebben buiten blijkbaar heel veel gehuild, omdat we in paniek waren door het overgeven. Gelukkig zijn we beide veilig thuis gebracht. De volgende ochtend werd ik wakker in mijn eigen braaksel en wist ik absoluut niets meer van wat er die avond gebeurt was vanaf dat laatste drankje. Ik voelde me ontzettend ziek, nog een paar keer overgegeven. Ik had geen kater, voelde me wel ontzettend vermoeid en verward, alsof ik nog niet ‘nuchter’ was, de gehele dag lang. Het is nu woensdag, en nog voel ik me moe en ben ik nog niet fit. Nu is mijn vraag, was dit ghb? Ik vermoed van wel, maar dit weet ik natuurlijk niet zeker, doordat het niet meer te achterhalen is... Voelen ons alle twee flink belazerd en vinden het angstig dat we vanaf het zelfde moment helemaal niks meer weten en er zo aan toe waren..

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Je hebt een vervelende ervaring gehad. Hoe gaat het inmiddels met je? We krijgen wel vaker vragen zoals deze. Met de klachten die je omschrijft, is het niet gek dat je denkt dat iemand GHB in je drankje heeft gedaan. Gelukkig ligt de oorzaak meestal ergens anders. We hebben hier een speciale pagina over geschreven. Ik wil je vragen deze even te lezen.

Laten we dan even kijken naar de hoeveelheid alcohol. Waren het twee biertjes (glazen) of flesjes? Bij glazen, spreken we over twee eenheden. Bij flesjes drie (2*1.5). Ook mixdrankjes zijn één eenheid per stuk. Tenzij er in de kroeg teveel sterke drank in gaat.

Je hebt dus vijf a zes eenheden binnen gekregen. Moeten braken, is dan eigenlijk best normaal. Alcohol en GHB gaan niet goed samen. Als je een 'normale' dosis GHB had gekregen, had je waarschijnlijk wel een lange tijd buiten bewustzijn geraakt.

Dat je moe en je niet fit voelt, is niet zo gek na een gebeurtenis als deze. Maar het zou ook zomaar kunnen zijn, dat je iets onder je leden hebt. Dan kan het effect van alcohol ook een stuk harder aankomen natuurlijk.

​​​​​​​Dus dit alles samengevat: in jouw geval schat ik de kans klein in, dat er sprake is van drogeren. Maar ik kan het natuurlijk ook niet uitsluiten. Hoe dan ook, is het belangrijk dat je deze vervelende gebeurtenis kan verwerken. Luister dus goed naar je gevoel. Als je er last van hebt, praat er vooral over met mensen. Ik hoop hier in ieder geval een start te hebben gemaakt door je gerust te stellen.

Ik hoop dat je hier verder mee komt. Lukt het niet? Neem gerust nog even contact op.

Met hartelijke groet,

Dion

28 augustus 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG