Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb 20 dagen geleden 6 gram truffels gebruikt en ik voel me nog steeds een beetje licht in mijn hoofd is dit normaal ?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Ik zie dat je enkele dagen geleden al een vergelijkbare vraag hebt gesteld maar toen over een vriend. Je maakte je toen zorgen over het lichte gevoel in zijn hoofd.

Meestal trekt het lichte gevoel in je hoofd na enkele weken weer weg. Soms zien we dat dit langer duurt. Hieronder zal ik wat uitleggen over hoe deze klachten ontstaan. Begrip van je klachten is de eerste stap naar herstel. 

Zoals Celeste in het vorige bericht al heeft geschreven, is een trip best wel een heftige ervaring. Dat de je lichaam na gebruik van slag zijn, is volkomen normaal. Bij uit zich dat door het lichte gevoel in je hoofd. Belangrijk voor jou om te weten is dat er echt niets stuk is in de hersenen. Voor jou is echt rust nodig om weer bij te komen.

Zoals Celeste zei zijn gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging en slaap een goede basis. Maak jij je zorgen over je klachten? Heb je andere factoren in je leven waar je stress van hebt? Stress of zorgen prikkelen de hersenen. Hierdoor komen ze niet tot rust en kunnen klachten erger worden of het herstelproces langer duren.

Soms zien we dat mensen in een vicieuze cirkel terecht komen:

  1. Je merkt dat er iets anders is in je lijf (licht in het hoofd)
  2. Je maakt je daar zorgen over
  3. De zorgen prikkelen de hersenen (stress)
  4. De hersenen reageren op de prikkels en klachten duren langer of worden erger (je bent terug bij 1)

Herken jij deze cirkel bij jezelf? Jij kan hem doorbreken. Leidt jezelf af wanneer je aan je klachten denkt. Probeer daarnaast zo veel mogelijk de je normale leven te vervolgen. Als dat een keer niet gaat? Ook oké. Accepteer dat deze klachten nu even hebt, maar heb vertrouwen dat ze ook weer weg gaan. Dan zullen de hersenen vanzelf tot rust komen.

Je zal merken dat je klachten minder worden. Soms kan het wel even duren voordat het helemaal weg is. Blijf je toch lang last houden? Dan kan je altijd even bellen met het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

 

09 september 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG