Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam, Ik heb nog nooit GHB gebruikt maar ik ben er wel nieuwsgierig naar. Ik wil het gebruiken puur voor de sex ervaring. Alleen maar een klein beetje. Is GHB verslavend en gevaarlijk als ik dit 1 keer per maand zou gebruiken als extraatje? Alvast dank voor uw reactie.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat je je van te voren informeert! GHB is een drug waar mensen verslaafd aan kunnen raken en vaak is het zo dat wanneer iemand verslaafd is, het ook erg lastig is om van deze verslaving af te komen. Stel van te voren duidelijke grenzen met jouw partner en houd elkaar ook aan deze afspraken. Dit kan als een stok achter de deur werken, zodat iemand niet meer gaat gebruiken dan de afgesproken hoeveelheid en frequentie. Het is ook goed om over eventuele andere zekerheden na te denken, zoals welke hoeveelheid GHB aanschaffen. Wanneer je bijvoorbeeld genoeg aanschaft voor een eenmalige ervaring. Koop je groot in dan is de drempel lager om de week erna weer te gebruiken, aangezien het middel toch al in huis is. 

Het kan daarnaast voorkomen dat nuchtere seks als een minder leuke ervaring wordt gezien. Het is goed om hierover na te denken en dit ook met jouw partner te bespreken. Daanaast kan het zo zijn (omdat je onder invloed bent) elkaars grenzen overschrijdt of dingen doet die de ander minder prettig vindt. Spreek dit soort onderwerpen van te voren goed met elkaar door, wanneer je van plan bent met nieuwe dingen te experimenteren. 

Verder verwijs ik je graag naar onze pagina's over GHB voor de effecten en de risico's die bij GHB horen. Door jezelf goed in te lezen, kun je risico's zoveel mogelijk beperken en weet je beter wat je kunt verwachten.

Vriendelijke groet, 

Calvin 

11 september 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG