Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Is het mogelijk om mijn eerder gestelde vraag inzake cocaine gebruik en erectie te beantwoorden?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het kan voorkomen dat mannen problemen krijgen met een erectie door cocaïnegebruik. Dit kan voorkomen bij overmatig cocaïnegebruik en is vaak tijdelijk. Er zijn een paar oorzaken die ervoor zorgen dat er problemen ontstaan rondom het krijgen van een erectie. Bij het gebruik van cocaïne komt de stof dopamine vrij in de hersenen. Deze stof komt ook vrij bij seks of een orgasme. Het is een beloningsstof die je een prettig gevoel geeft. Wanneer je cocaïne gebruikt wordt o.a. dopamine vrijgelaten. Mede hierdoor krijg je het effect van coke. Echter wanneer je veel en vaak coke gebruikt, raken deze voorraden van dopamine uitgeput. Dit kan zorgen voor een tal van vage klachten. Erectie-, libido- of impotentieproblemen komen daar bij kijken. Dat is erg vervelend, maar de erectieproblemen zullen bij het stoppen met gebruik geleidelijk weer weggaan.

Wat daarnaast ook invloed kan hebben is het effect dat cocaïne heeft op de hart- en bloedvaten van een mensen. Tijdens cocaïne zullen bloedvaten vernauwen, terwijl het hart harder gaat werken. Het bloed stroomt dus moeizamer door het lichaam, wat als gevolg kan hebben dat er te weinig bloed naar de penis stroomt om een erectie op te wekken. Een gevolg van het cocaïnegebruik kan zijn dat er beschadigingen aan bloedvaten ontstaan, waardoor bloed moeite heeft om bepaalde plekken te bereiken. Een erectie ontstaat doordat de zwellichamen in de penis zich vullen met bloed. 

Samengevat schat ik de kans erg groot in dat, met een juiste diagnose van de oorzaak en de juiste aanpak, jij in de toekomst prima in staat bent om een erectie te krijgen. Dan zul je dus wel wellicht moeten beslissen om drastisch te minderen met de coke. Durf je het aan dit te bespreken met je huisarts?

In principe zou het zo moeten zijn dat wanneer je stopt met cocaïne gebruiken, je weer een erectie zou moeten kunnen krijgen. Wanneer de problemen aanhouden, bezoek dan een huisarts om dit door te spreken. Licht daar ook het cokegebruik toe. 

Vriendelijke groet,

Calvin 

11 september 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG