Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Dus, ik heb ongeveer een jaar of 3 geleden een bad trip gehad van lsd, ik heb daarna ook al een aantal flashbacks gehad maar die bleven de laatste tijd goed weg, ik had nu en dan wel zo een paar momenten dat het leek alsof ik een flashback zou krijgen maar die kon ik altijd omzeilen , nu heb ik in de laatste 2 weken 2 zware flashbacks gehad en sinds de laatste zo een 4 dagen geleden zit ik met een heel vaag gevoel in mijn hoofd de flashback is precies niet helemaal over op sommige momenten lijkt het alsof het goed is en dan plots is het weer even vaag, het is niet dat het extreem is maar iik maak me wel zorgen,

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je last houd van flashbacks. Na gebruik van psychedelica als lsd komen flashbacks vaker voor.

Flashbacks worden bijna altijd getriggerd door blowen, stress of vermoeidheid. Soms komen ze uit het niets. Het vage gevoel in je hoofd na een flashback wordt komt ook vaker voor, niet alleen na gebruik van lsd. Ook dat vage gevoel is vaak stress gerelateerd. Als ik je verhaal zo lees, ben je in een vicieuze cirkel terecht gekomen:

  1. Je hebt een zware flashback gehad
  2. Je maakt je daar zorgen over
  3. De zorgen prikkelen de hersenen als stress
  4. De stress maakt de kans op een nieuwe flashback groter (terug bij 1)

Herken jij deze cirkel bij jezelf? Jij kan deze cirkel doorbreken. Zowel de flashbacks als het vage gevoel in je hoofd zullen minder worden op het moment dat je je er minder zorgen en stress van ervaart. Afleiding en vertrouwens zijn daarvoor de sleutel. Accepteer dat je je nu even anders voelt dan dat je je een paar weken geleden voelde. Heb vertrouwen dat dit maar tijdelijk is. Het gaat echt weer over. Probeer jezelf zo veel mogelijk van je klachten af te leiden en hou je dagelijkse bezigheden zo veel mogelijk in stand.

Als je het prettig vindt om eens in gesprek te gaan over je klachten, dan kan je altijd een afspraak in laten plannen met het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs. Hier kan je een professional te woord staan over je klachten. Een consult is kosteloos, anoniem en vrijblijvend.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

02 oktober 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG