Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste Drugsinfoteam, Ik heb een vaporizer gekocht om cannabis te verdampen. Nou was ik aan het googlen wat de juiste temperatuur is zodat de THC verdampt. Maar op verschillende websites staan andere temperaturen. Wat is de juiste temperatuur zodat je echt high wordt? En van welke temperatuur wordt je stoned? Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Dat er bij verschillende temperaturen verschillende effecten merkbaar zijn, dat is duidelijk. Maar, zoals je op verschillende sites al gezien hebt, verschilt de boodschap over welke temperaturen welke stoffen laten vrij komen. In het oerwoud van onderzoek dat hiernaar gedaan is, is lastig te bepalen welk onderzoek nu valide is en welke niet.

Over het algemeen geven gebruikers aan dat je bij een lagere temperatuur een meer high gevoel krijgt. Voor de meeste gebruikers is dat tussen de 150 en 200 graden Celsius. Bij hogere temperaturen krijg je een meer stoned gevoel.

Niet alleen de temperatuur van verdampen verklaart welk effect je ervaart. Ook de set en setting. De set staat voor de staat van jouw lichaam en geest en de setting voor de omgeving waarin je gebruikt. Dat verklaart waarom een jointje na een lange werkweek alleen op de bank een heel ander effect geeft dan wanneer je een zelfde joint zou roken op een druk feestje wanneer je uitgerust bent.

De verwachting die je van een middel hebt is een belangrijk onderdeel van de set. Verwacht jij een meer high gevoel te krijgen wanneer je je vape op een bepaalde temperatuur instelt, dan krijg je dat effect waarschijnlijk ook. Deze verwachting speelt zo'n sterke rol, dat zelfs gebruikerservaringen niet altijd valide zijn.

Wil jij weten hoe het werkt in jou lichaam. Probeer dan een beetje uit wat bij jou past. Verdamp bijvoorbeeld eens met een zelfde temperatuur in verschillende settingen, kijk eens wat het met je doet en wat jij prettig vind. Uiteindelijk is dat waar het om gaat. 

Sjoerd

19 november 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG