Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik gebruik antibiotica, namelijk: Amoxicilline/Clavulaanzuur Aurobindo (500mg/125mg) en het bevat penicilline voor mijn keelontsteking. Ik heb geen last meer van mijn keel, maar ik moet de kuur afmaken (nog 3 dagen ongeveer). Kan ik toch nog een kleine hoeveelheid mdma/xtc gebruiken? Of is dit gevaarlijk?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Onze arts zegt het volgende over de medicijnen en xtc: eerst kijk je naar de bijwerkingen van het medicijn. Vaak komen voor bij  amoxicilline/clavulaanzuur: diarree, misselijkheid, braken, schimmel van huid en slijmvliezen. Als je daar veel last van hebt gebruik je beter niets. Misselijkheid komt ook voor door deze drugs. Verder zijn er geen wisselwerkingen tussen de middelen.

Lees ook nog deze link voor algemene adviezen. Je moet je dus sowieso goed voelen als je gebruikt. Drugsgebruik heeft altijd risico's, het is dus eigenlijk altijd 'gevaarlijk'. Maar, je kan de risico's wel beperken. Zoals je zelf al schrijft, door niet te hoog te doseren. Maar, in combinatie met medicijnen, zijn de risico's weer hoger. Bedenk dus even goed, wat voor jou een handige keuze is.

Met vriendelijke groet,

Dion

16 november 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG