Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik las laatst een artikel van trimbos dat een hoop wiet in Nederland vervuild blijkt met levensgevaarlijke synthetische cannabinoide. Om die reden wilde ik wiet laten testen maar dit willen ze niet doen. Hoe kan ik er nou (zonder consumeren) achter komen of mijn wiet geen synthetische cannabinoide bevat?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Er is helaas maar één manier waarop je als consument relatief zeker kunt stellen dat je niet met synthetische cannabinoiden in aanraking komt als je blowt. Dat is door niet te blowen tot de waarschuwing van het Trimbos weer ingetrokken wordt.

Er is simpelweg niet genoeg testcapaciteit om consumenten vooraf hun cannabis te laten testen. Zoals we dat bij bijvoorbeeld xtc of speed wel kunnen. Maar daar geldt ook een maximale capaciteit. 

Zeker tijdens deze coronacrisis is gebruik van drugs onverstandig. Gebruik je toch? Wees dan extra voorzichtig met het gebruik van hasj en wiet. Neem minder dan je normaal gebruikt, bijvoorbeeld één trekje van een joint, en wacht dan een minuut of 10. Indien je vreemde of onverwachte effecten merkt en last krijgt van nare bijwerkingen, stop dan met gebruik en zoek zo nodig (medische) hulp. 

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

11 januari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG