Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoihoi In het weekend gebruik ik regelmatig speed icm ghb. Ik ben mij bewust van risico's van de stoffen, de combinatie en het regelmatige gebruik. Ik merk echter dat ik misselijk word zodra de ghb uitwerkt. Onafhankelijk van de dosis en hoe lang ik al bezig ben. Zelfs als ik na weken niets gebruiken 1 g-tje neem en het uit laat werken, sta ik te kotsen. Ik ben nooit lichamelijk afhankelijk geweest. Als ik op tijd (na anderhalf uur) bijneem, voorkom ik de misselijkheid. Maar altijd als ik later dan anderhalf uur bijneem, of na de laatste dosis als ik het sowieso wil laten uitwerken, word ik tot braken toe misselijk. In combinatie met roken (nicotine) is het extra erg. Ik kan hier niets over vinden. Mijn misselijkheid heeft niet te maken met te hoge dosis o.i.d. Weet u misschien hoe dit kan komen? Mvg,

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Vervelend om te lezen dat je deze klachten op ervaart tijdens het gebruik.

Er zijn een aantal factoren die de klachten hebben kunnen veroorzaken. Ghb heeft invloed op het functioneren van het maagdarmkanaal. Het middel werkt spierverslappend en dit kan ervoor zorgen dat het maagklepje tussen de slokdarm en maag verslapt. Hierdoor kan het voorkomen dat maagzuur de slokdarm inloopt. Dat geeft pijnklachten, zuurbranden en slikklachten. Al heb je vaker last van maagzuurklachten, heb je meer kans op bovengenoemde klachten. Wanneer het maagklepje nog steeds verslapt is, houden deze klachten dan dus nog aan. 

Een andere mogelijkheid is dat de ph-graad niet goed was van de ghb. Dit kan ook voor vervelende klachten zorgen. Als ghb te zuur is of te basisch, dan kan dat voor klachten zorgen. Misselijkheid is daar een van. Laat je ghb daarom altijd testen. Dan krijg je meer informatie over de zuurgraad. Dit kan helaas nu niet altijd ivm sluiting door corona.

Tot slot kan het gebeurd zijn dat de ghb verkocht is als gbl. Gbl is tweemaal sterker dan ghb en daardoor is doseren moeilijker en gevaarlijker als je er vanuit gaat dat het ghb is. Pure gbl is een bijtende stof en daardoor extra gevaarlijk voor het lichaam. Dit kan ook een oorzaak zijn van de misselijkheid in de comedown.

Het kan zou zijn dat je tijdens het gebruik minder door hebt van de misselijkheid en dat deze als het middel uitwerkt daardoor meer aan het licht komt. Misselijkheid van ghb is iets wat wij vaker horen van mensen die ghb gebruiken. 

Vriendelijke groet, 

Calvin  

04 februari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG