Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

beste ik heb 9 maanden geleden een heftige badtrip gehad toen ik een lachgas ballon nam in combinatie met xtc. ik had een tijd last van paniekaanvallen angst etc. toen de corona begon kon ik niet naar school en ben ik veel aan het blowen geweest en veel xtc coke en truffels gedaan. ik was gewoon kwa drugs gebruik overbelast en ben dus daarom zwaar bad gegaan. gelukkig is dit nu allemaal voorbij en voel ik me weer normaal. ik heb af en toe nog wel dromen die ik de volgende dag nog weet terwijl ik al een tijd geen drugs heb gehad. ook nog een beetje last van hypnagoge hallucinaties maar dan moet ik me der echt op focussen. het is gellukkig allemaal een stuk minder geworden. maar het gaat niet echt weg blijft dit permanent? ik ben der niet angstig voor of dat ik in paniek raak. ook wil ik weer in de zomer weer eens een x een pill doen ( dan is de badtrip al langer dan een jaar geleden). ik ben me der bewust van dat ik bad ging op de ballon en weer rustig aan beginnen. hebben jullie eventuele tips voor me?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Vervelend dat je nu nog last hebt van hypnagoge hallucinaties. Nadat je een tijd lang geen cannabis, xtc, coke of truffels hebt gebruikt. De verwachting is dat de klachten met de tijd weg gaan. Je hebt een flinke klap gehad, je lichaam heeft gewoon echt de tijd nodig om te herstellen. Overigens kunnen deze slaapproblemen een tal van oorzaken hebben. Bijvoorbeeld stress, angst of paniek kan ook zulke klachten veroorzaken. Misschien staat het er dus wel los van.

Je schrijft dat je in de zomer weer eens xtc wilt gaan proberen. Ons advies na klachten bij drugsgebruik luid: zorg dat je minimaal 3 maanden 100% klachtenvrij bent voor je overweegt weer eens iets te proberen. Als je besluit te gebruiken. Zorg dan dat je laag doseert, rust hebt voor en na je gebruik en je je set en setting zorgvuldig kiest. Wanneer je eenmaal klachten hebt gehad na gebruik, is de kans groter dat ze terug komen.

Sjoerd

01 maart 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG