Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik ben erg geïnteresseerd in de drug LSD. Ik ben nog maar 15 en dus heel jong. Ik vroeg mij af, zijn er grote risico's bij het gebruik van LSD op 15 jarige leeftijd? Zoals hersen schade ofzoiets? Of is het alleen de kans op een bad trip/psychose? Graag zou ik hier wat uitleg over willen horen Alvast bedankt. Groet.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Lsd is een behoorlijk heftig tripmiddel waarvan je waarneming minimaal 8 uur lang veranderd. Hoe jonger je bent, hoe groter de risico's. 

Lsd kan de hersenen anders kunnen laten functioneren. Er gaat niets stuk, maar de ontwikkeling van jonge hersenen kan dusdanig veranderen dat je hier wel last van kunt krijgen. Het is onmogelijk om van te voren te weten of je klachten na gebruik gaat ontwikkelen of niet. Wil je risico's van gebruik verkleinen, wacht dan ten minste tot je 18 jaar bent en je hersenen veel verder ontwikkeld zijn.

Ga je het toch doen? Lees dan onze harm reduction info.

Heb je al ervaring met andere psychedelica? Zo niet, wat is de reden dat je met lsd wilt beginnen? Lsd is namelijk een behoorlijk heftig middel. Meestal zijn hele jonge mensen daar geestelijk nog niet klaar voor. Je moet stabiel zijn en sterk in je schoenen staan anders heb je een grotere kans op een negatieve ervaring. Dit is ook de reden waarom bijvoorbeeld smartshops een grens van 18 jaar hebben voor truffels (dat is ook een tripmiddel).

Sjoerd

23 maart 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG