Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo! Aankomend weekend ben ik met een vriend van plan om gedroogde truffels te gebruiken. Ik ben 17 jaar, mijn vriend is 18 jaar. Wij hebben nog nooit psychedelische drugs gebruikt. Wij waren benieuwd wat voor dosering wij aan moeten houden. Omdat het onze eerste keer is willen wij graag een normale dosis. Wij zijn beide 75kg. Iedere site zegt iets anders over de dosering van truffels. Vandaar onze vraag. Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je bent benieuwd wat een juiste dosering gedroogde truffels is wanneer je een gemiddelde dosis neemt. Daarbij zijn twee dingen belangrijk: wat voor soort truffels jullie in handen hebben en het feit dat ze gedroogd zijn.

Meer nog dan bij paddo's, is de hoeveelheid psilocine en psilocibyne afhankelijk van de soort truffel die je neemt. Welke soort hebben jullie in handen? Vraag even na bij de smartshop waar de truffels vandaan komen. Bij de meeste truffels wordt voor beginners een dosering van 7 tot 10 gram verse truffels aangeraden.

Op het moment dat je truffels droogt, verliezen ze ongeveer 70 % van het vocht dat er in zit. De hoeveelheid effectieve stoffen blijft het zelfde. Hier moet je rekening mee houden bij het doseren. Mocht de dosis voor jullie truffels 7 tot 10 gram zijn, dan is dat dus 2,1 tot 3 gram wanneer de truffels volledig gedroogd zijn.

Jullie willen een "normale" dosis. Psychedelica geven een heel ander effect dan andere middelen. Niet iedereen vindt trippen prettig. Doseer daarom bij een eerste keer laag. Als je eenmaal in heb genomen kan je het effect niet meer 'uit' zetten. Je kan altijd een volgende keer besluiten meer te nemen.

Lezen jullie onze pagina over set en setting nog even door? Die is voor een groot deel bepalend voor het effect van truffels.

Sjoerd

07 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG