Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik heb 1 dag terug 1300 mg xtc op ik kan me niet veel leer herinneren volgensmij bleef ik doorgaan ( ik was in me eentje). Hoe dan ook daarna had ik de slechtste nacht van me leven ik dacht dat ik doodging ik had een zeer heftige badtrip en lochte epilepsie aanvallen ook ging mijn hart tekeer heb niet geslapen. De volgende dag kon ik niks ik was uitgeput me tong was er half af en mijn ogen bleven nog bijna de hele dag wijd. Mijn buik doet zo zeer ik denk dat ik een overdosis heb genomen alleen ik durf echt niet naar het zieke huis, mijn ouders hebben me vorige week al gepakt met xtc ik had beloofd het. Nooit meer te doen ik heb zo een spijt alleen ik kan niet naar het toilet en ik kan het niet uitkotsen het blijft vast in me maag wat moet ik doen? Ik ben ook heel depressief en heb terugkomende flashbaks en angst in het donker. Ik denk dat ik zoveel had ingenomen omdat ik depressief was mischien wou ik dood maar ik kan me niks herinneren ik weet niet waarom die pollen achter elkaar steeds innam ik heb echt hulp nodig alleen ik durf niet.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt een behoorlijke hoeveelheid MDMA (=xtc) binnen gekregen. Dit heeft nu vervelende directe gevolgen. Je beschrijft dat de grote hoeveelheid die je in hebt genomen te maken heeft met de depressieve gevoelens die je ervaart. Hieronder schrijft ik een stukje over hoe je nu met de directe gevolgen om kan gaan en wat je met de depressieve gevoelens kan doen.

Je hebt een zeer hoge dosering MDMA genomen en je hebt een behoorlijke bad trip gehad. Je schrijft dat je niet meer naar de wc kon gaan en dat het ook niet lukte om te braken. Je stelde deze vraag vrijdag. Hoe gaat het nu met je? Ik hoop dat het plassen en/of poepen inmiddels is gelukt. Zo niet ga dan direct naar je huisarts.

Je schrijft dat je terugkomende flashbacks hebt en angst in het donker. Dit zijn klachten die we vaak horen na gebruik van MDMA. Op het moment dat je gebruikt, worden de hersenen overbelast. Nu het middels uitgewerkt is, zijn delen van de hersenen nog wel overgevoelig. Hier komen de angst en flashbacks vandaan. Het heeft vooral tijd nodig tot de hersenen weer tot rust zijn gekomen. Probeer zo min mogelijk op je klachten te letten en zo veel mogelijk je dagelijkse dingen te blijven doen. Vaak hangen deze klachten samen met hoe je in je vel zit. Daar schrijf ik hieronder nog een stukje over.

Je schrijft dat jij je depressief voelt en dat je misschien daarom zo veel in had genomen. Het zou goed kunnen dat je op een moment onder invloed hebt gedacht: "laat het leven maar zitten". Je schrijft dat je echt hulp nodig hebt, maar dat je dat niet aan durft. Zijn er mensen die weten hoe jij je voelt? Met wie zou je er ontspannen over kunnen praten? 

Veel mensen die vragen stellen bij ons, geven aan dat het heel prettig is om je zorgen en gevoelens met iemand te kunnen delen. Vaak is je huisarts de eerste persoon met wie je dat kan doen. Huisartsen praten veel vaker met mensen die zich depressief voelen en kunnen met je mee denken. Een huisarts heeft geheimhoudingsplicht, die zal dus niet zomaar iets door vertellen. Maar onder de zestien vertellen ze soms wel dingen aan ouders, als er noodzaak is.

Verder kan jij ook altijd je verhaal kwijt bij de luisterlijn: www.luisterlijn.nl of als jij nadenkt over de dood bij 113: www.113.nl of bel het nummer 113. Je hebt het misschien al gemerkt, maar 1300mg xtc is wel een erg gevaarlijke dosis. Probeer je gebruik zo lang mogelijk uit te stellen. Wil je toch gebruiken? Lees dan even goed onze pagina over xtc.

Ik hoop dat je iets met dit antwoord kan. Je staat er in ieder geval niet alleen voor. Mensen willen jou graag helpen!

Sjoerd

 

07 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG