Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi Vorig weekend had ik op een avond een roze xtc met dhl logo genomen. Eerst een halve. Wat later de andere helft. Enkele uren later. Het was al smorgend. Had ik nog een buisje ghb gemengd met speed en xtc bij gepakt. En ook een beetje paddos. Maar hier merkte ik op het eerste zicht niet veel van. Toen nog 2 keer een puntje mdma. Daarna heb ik erg lang geslapen. Als ik snel recht sta werd ik meestal heel duizelig. Ik ben dan ook 1 keer een blackout gehad. Dat ik bij kwam, gevallen op de grond. De afkick deurt ook erg lang. Het is nu 5 dagen later en het is nog niet uit mijn lijf. Ook heb ik zo af en toe een headrushe. Vergelijkbaar met een zuum geluid, electrish ofzo dat door mijn hoofd knald. Van oor naar oor. Dat had ik vroeger ook wel eens. Maar zelden. Vroeger gebruikte ik mdma regelmatig. Nu was het zeker een jaar geleden dat ik nog mdma heb gebruikt. Ik vraag me af of dit normaal is. Ben dan ook niet meer vd jongste.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt wat klachten nadat je een aantal drugs gebruikt hebt. Wanneer je drugs combineert, kan je onvoorspelbare effecten krijgen. Dat jij deze klachten hebt, is opzich niet zo heel verbazingwekkend. Je lichaam heeft een flinke tik gekregen door deze cocktail en kan wel even de tijd nodig hebben om bij te komen. Laten we even kijken naar je klachten.

Duizeligheid bij opstaan, dat kan veel oorzaken hebben. Vermoeidheid kan er invloed op hebben. De oorzaak kan zijn dat bij opstaan je bloeddruk even keldert. Maar het kan ook komen door een verstoort evenwichtsorgaan. Is het van tijdelijke duur? Dan hoef jij je geen zorgen te maken. Blijf je hier over een paar weken last van houden, ga dan even langs de huisarts. Maar gezien je ook een keertje flauw gevallen bent, is een bezoekje aan de huisarts sowieso wel aan te raden.

In principe is alle drugs uit je lijf. De klachten die je nu over hebt zijn 'restklachten'. Dat wil zeggen dat je lichaam nog last heeft van het gebruik. Maar niet meer door de drugs zelf veroorzaakt wordt. Dus door de klap die je lijf gekregen heeft. Die headrush waar je het over hebt, kunnen flashbacks zijn van het gebruik. Maar ook kan het onstaan door een angst- en stressreactie. Dat hoeft niet bewust te zijn.

Samengevat, is een bezoekje aan de huisarts geen slecht idee. Je klachten zijn enigszins logisch na de combi die je genomen hebt. Wil je zulke klachten voorkomen in de toekomst, gebruik dan niet vaker dan ééns per twee a drie maanden en combineer niet. Voor nu is het belangrijk om je rust te pakken. Geen drugs te gebruiken, ook geen alcohol en het liefst geen koffie en nicotine (roken).

Succes en een hartelijke groet,

Dion

30 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG