Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Vorige week heb ik LSD gebruikt met vrienden, we hebben de LSD vorig jaar getest en kwam uit op 110ug. Ik heb de hele zegel genomen en de ervaring was grotendeels goed op een half uurtje na waarbij ik in een spiraal naar benenden ging. De 2 dagen erna was ik ernstig depressief en heb ik met tranen op bed gelegen (ik huil nooit). Ook kon ik 2 dagen niet slapen. Nu een week later heb ik zeer last van stemmingswisselingen en zie ik alles lichtjes ademen (als ik erop focus). Ik voel me best ongerust en vraag dus ook af of dit vaker voorkomt? Ook interessant is is dat ik van de week een kopje koffie probeerde en nogal paniekerig werd. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen! Alvast Bedankt voor het antwoord!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt wat vervelende na-effecten van LSD gebruik. Je hoeft je geen zorgen te maken, er is niets ernstigs aan de hand. Ik ga uitleggen wat er gaande is.

Je hebt een goede trip gehad, maar heel eventjes een minder prettige ervaring. Bij heftige tripmiddelen als LSD hoort dat er ook een beetje bij. Je kan ook minder leuke momenten tijdens de trip hebben. Soms ontstaat zoiets door onderdrukte gevoelens of eerdere ervaringen. Dat kan dan naar boven komen. Sommige mensen ervaren dat als prettig, omdat het hen verder helpt. Anderen vinden dat heel heftig en proberen het weer weg te stoppen.

Het lijkt er op dat er toch iets bij jou los is gekomen. Je bent emotioneel en je stemming is niet zo goed. Heb je een idee waar dit vandaan komt? Heb je bepaalde specifieke gedachten die je krijgt? Zijn dat gedachten over iets wat er eerder in jouw leven gebeurd is? Of is het iets wat over jezelf gaat? Ben je ergens ontevreden over, ben je onzeker of ben je niet blij met jezelf? Probeer dat echt even na te gaan, wat maakt dat je deze gevoelens hebt?

Probeer iets met deze gevoelens te doen. Misschien er met iemand over praten. Soms kan ook opschrijven helpen. Probeer die gevoelens en emoties dus echt even te aanvaarden en te accepteren. Als je er tegen gaat vechten, ga je alleen maar vaster komen te zitten. Anderszijds is de hele dag door piekeren ook niet nuttig. Dus probeer ook afleiding te zoeken en even voor jezelf te zorgen. Gezond eten, licht sporten en proberen je slaap te pakken kan ook helpen. Dus neem af en toe echt even de tijd voor jezelf. Maar ga ook gewoon door met je leven.

Je zal merken als jij jezelf hier de ruimte voor geeft, je klachten langzaam maar zeker minder worden. Maar gun jezelf ook gewoon even de tijd hiervoor. Dit is ook gewoon het effect van een tripmiddel. Dan even over dat je dingen soms licht ziet ademen. Dat zijn flashbacks. Flashbacks komen vaker voor na LSD gebruik. Je kan dus heel licht trippen. Triggers hiervoor kunnen stress of angst zijn. Maar ook alcohol of andere drugs.

Je lichaam staat nog in een stressmodus waarschijnlijk. Daarom is ontspannen en je rust pakken zo belangrijk. Dingen die je stress geven helpt dus niet. Koffie is een licht stimulerend middel en kan je dus beter even laten. Net zoals alcohol, andere drugs en roken.

Je zal merken dat je klachten gaan afnemen. Maar het kan wel even duren voordat het helemaal weg is. Merk je over een maand nog helemaal geen verschil? Neem dan even contact op met ons spreekuur, dan helpen we je graag verder. Maar nogmaals, geen zorgen!

Met hartelijke groet,

Dion

10 mei 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG