Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste Het is nu een jaar geleden dat ik een badtrip heb gehad door een lachgas trip in combinatie met xtc. Ik heb toen wel dik 5 maanden last gehad van angstaanvallen, lucide dromen, heftige dromen etc. Nu ben ik helamaal lekker de oude weer maar zou graag binnenkort wel weer eens xtc doen maar zonder lachgas want daar ben ik juist bad op gegaan. Als ik nu xtc neem is de kans groot dat ik weer zulke klachten krijg? Ik gebruik nu ook elk weekend Coke met drank zonder problemen en af en toe een joint ( ik kon der eerst niet meer over toen na mn badtrip ) Ik hoor graag van jullie Groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt een jaar gelden een bad trip gehad van lachgas en xtc. Je hebt hier nog maanden klachten aan over gehouden. Je bent nu weer de oude en twijfelt of je misschien toch weer eens xtc wil proberen. Hieronder schrijf ik een stukje dat jouw misschien kan helpen de keuze te maken. 

De klachten die je van de bad trip hebt gehad zijn behoorlijk langdurig en heftig geweest. Als je eenmaal dit soort klachten hebt gehad, is de kans groter dat ze nog eens terug komen. De stelregel is: zorg dat je in ieder geval minimaal 3 maanden 100% klachtenvrij bent voor je weer drugs gebruikt. Jij bent langer dan drie maanden klachtenvrij. Je kan dan wel nog steeds meer gevoelig zijn dan anderen. Houd er dus wel nog steeds rekening mee in je beslissing. Helaas is niet precies te zeggen hoe groot de kans is bij jou. Hieronder schrijf ik een stukje over hoe je de kans dat het mis gaat zo klein mogelijk kan maken.

Als je er voor zou kiezen xtc te gebruiken, doseer dan laag. Aan de lage kant van de richtlijn van 1 tot 1,5 mg per kilo lichaamsgewicht. Zorg ook goed voor je set en setting. Bedenk ook alvast wat je gaat doen, stel dat je een bad trip krijgt. Bij wie kan je terecht? Wat ga je op zo een moment doen? Door daar van te voren over na te denken ben je voorbereid.

Sjoerd

11 juni 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG