Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Dit is een reactie op het commentaar van Gerard A over mijn Overprikkeling na uplifters. Ok begin steeds meer last te hebben van overprikkeling en kan steeds minder dan wat ik eerst kon. Slapen gaat slechter en psychiatrie duurt steeds langer. Gerard A vroeg mij te beschrijven wat het rare gevoel is in mijn hoofd en daar wil ik graag extra input over geven. wazig gevoel alsof je er niet helemaal bent. Een soort van aanwezig gevoel net als hoofdpijn die heel erg aanwezig is zonder echte pijn hoewel onplezierig. Soms steken in mijn hoofd en ook tikken in mijn hoofd. Ik ben op zoek naar een coach of psycholoog die mij kan helpen. Het lukt me niet om gelukkig te zijn omdat ik altijd nog een reflectie van mijzelf zie hoe ik moet en kan zijn. Erg bedankt voor je reactie!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik kan nu je vorige vraag niet meer zien, maar probeer je te beantwoorden. Dat wazige gevoel wordt brainfog genoemd en dat is waarschijnlijk hetzelfde als derealisatie. Een beschermingsmechanisme van het lichaam op teveel angstige prikkels. Eigenlijk heb je dankzij dat vreemde gevoel minder paniek. Het is nu vooral belangrijk dat je weet wat je hebt. Want het is niet zo bekend bij de hulpverleners. Daarom raad ik je aan een belafspraak in te plannen bij ons spreekuur. Dan maken we na een intake van drie kwartier een plan.

Weet voor nu vast dat dit allemaal tijdelijk is. Heel vervelend, maar het gaat voorbij. Wel met een plan: voorlichting, leefstijltips en therapie. Medicatie blijkt niet nodig te zijn. Doe nu rustig aan, wandel veel, geen drugs, koffie, energizers en alcohol, rust. Niet googelen, focus op betere dingen zoals hobby, muziek en je dierbaren.

Tot snel!

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

 

09 juni 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG