Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste Drugsinfoteam, Ik zou heel graag een keer xtc proberen. Ik ben namelijk super nieuwsgierig, en het lijkt me erg leuk om een keer mee te maken. Nu heb ik wel een verleden met angst- en paniekklachten, waarvoor ik nu nog 50 mg sertraline gebruik. De laatste keer dat ik echt last had van deze klachten is meer dan 6 jaar geleden. Ik zou het graag willen proberen op een festival bij mij in de buurt, op een veilige plaats met mensen bij wie ik me veilig voel. Ik zorg ervoor dat ik op alle mogelijke manieren weet dat ik veilig ben. Daarbij ben ik van plan om maximaal een kwartje te gebruiken, puur om te kijken hoe ik hierop reageer. Ik weet dat ik het ondanks deze voorzorgsmaatregelen toch wel spannend ga vinden. Daarom vroeg ik mij af of het moment van inwerking erg triggerend is voor deze zenuwen, of juist de zenuwen doet afnemen? Of is dat bij iedereen anders? En ik weet dat xtc gebruik altijd een risico is, maar loop ik aanzienlijk meer risico dan gemiddeld vanwege mijn verleden en de combinatie van sertraline (50mg) en xtc(kwartje)? Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bekijk eerst even een eerder antwoord van onze arts: xtc en sertraline. Het effect van xtc is inderdaad bij iedereen anders. Maar met een juiste set en setting, beperk je de kans op een bad trip. Een bad trip kan altijd ontstaan. Maar mensen met een gevoeligheid voor angst of piekeren, krijgen dit wel sneller. Maar met een lage dosering, is de kans weer lager.

Het is eigenlijk niet te zeggen of het goed gaat of niet. De vraag is, wil jij het risico nemen? Als dat zo is, neem je al veel voorzorgsmaatregelen. Als je toch een bad trip krijgt, probeer dan jezelf er aan over te geven. En zorg voor een goede tripsitter. Met nadruk op een goede. Als laatste is een kwartje geen goede maatstaaf voor een lage dosering. Laat echt je pillen testen, zo weet je precies hoeveel er in je pil zit. En dan ook hoeveel van de pil je moet gebruiken bij jouw gewenste dosering.

Met hartelijke groet,

Dion

15 juli 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG