Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo. Ik heb even een vraagje over het gebruik van ketamine. In combinatie van xtc. Gisteren rond 6 uur hebben mijn vriend een pilletje xtc gedeeld. Na 1uur een snuifje ketamine. We hadden een zakje liggen van den halve gram. En pakten een heel klein puntje. Bij mijn vriend sloeg hij hard aan. Zoals altijd. Ik voelde eigenlijk niets. Dan paar weken ervoor deden we hetzelfde en toen was het heel heftig. Deelden we 2 a 3 xtc pillen en een halve gram ketamine. Van 11 uur tot een uur of 5. Ik viel de hele tijd weg. Mijn lichaam verslapte. Ik hoorde mijn vriend wel. Maar kon me niet bewegen. En dat gebeurde een keer of 60. Het voelde heel vredig. Maar niet naar. Ik had mijn ogen open. Maar kon me niet meer bewegen maar maakte wel alles mee. En daarna kwam ik weer heel snel bij. Binnen een halve minuut of minuut. Later schrok ik er wel van. De volgende dag zeg maar. Omdat ik besefte dat het wel erg heftig was. Wat zou dit geweest kunnen zijn? Voor de buitenwereld leek het alsof ik outging. Maar ik maakte zelf alles mee. Maar kon niet bewegen. Om op mijn verhaal terug te komen. Gisteren wilde ik het rustig aan doen. Dus ik pakte elk uur een heel klein snuifje keta. Ik voelde uren niets. Tot Ik na 5 uur opeens weer mijn armen slap voelde worden en bijna weg ging vallen. Mijn vriend ging wel erg hard en bij hem was het intens. Ik weet dat cocaine helpt als je wilt ontnuchteren. Dus heb een flinke snuif genomen. Het gevoel van ik ga bijna wegvallen of out bleef een uurtje of 2 aan. Heb nog een snuif genomen. En toen werd mijn lijf rustiger. Heb wel uren het gevoel gehad ik niet kon slikken en moest overgeven. Heb wel 50 keer bij de wc gestaan en wasbak en gekokhalst. Maar er kwam niets. Nu is mijn vraag wat gaat er mis? Ik begrijp dat dit niet hoort. En ga het op deze manier ook niet meer doen. Maar wil toch heel af en toe wat gebruiken want heb het een keer of 5 gedaan in een jaar en 3 keer is het me bijzonder goed bevallen. Mijn gevoelstoestand was goed op het moment van gebruiken. Ik voelde me chill. En gelukkig. Misschien gebruik ik veel te veel voor mijn lichaamsgewicht. Ik ben 1.70 weet 53 kilo. En sport veel. Heb 14 procent lichaamsvet. En een getraind lijf. Met spieren. Sport bijna iedere dag. Ben verder ook nooit ziek en voel me goed. Ik weet niet of het iets te maken heeft met je vetpercentage bijvoorbeeld? Vandaar dat ik het even vermeld. Zou u me kunnen helpen? En dat uitleg geven over bovengenoemde? Is de combinatie xtc en keta gevaarlijk? Van xtc zelf voel ik niet zoveel. Gebruik Het sporadisch. Een enkele keer per jaar. Bedankt voor uw tijd. Mvg

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt wat vervelende effecten van xtc en ketamine ervaren. Wat je omschrijft als wegvallen en niet kunnen bewegen is een normaal effect van ketamine. Met name bij hoge doseringen. Dat noemt men ook wel een K-hole of een ketaroes. Je bent nog wel bij bewustzijn maar je lichaam 'slaapt' als het ware. Wanneer je drugs combineert, kan dat voor onvoorspelbare reacties zorgen.

Cocaïne helpt niet bij het ontnuchteren. Andere drugs (of alcohol) gaan daardoor niet sneller uit je lijf. Het kan je wel het idee geven dat je er wakkerder of opgewekter door wordt. Maar zoals ik eerder schreef, combineren geeft onvoorspelbare reacties. Daarnaast verhoog je de risico's van gebruik aanzienlijk als je twee uppers met elkaar combineert. Grotere kans op een bad trip en braken. Ook is de kans op oververhitting of het serotoninesyndroom groter. Als jij net in een k-hole zit, je op je rug ligt en je gaat braken, kun je in je eigen braaksel stikken.

Je geeft aan dat je sporadisch xtc gebruikt. Maar je hebt met een tussenpauze van een paar weken, twee keer xtc gebruikt. Wil je de risico's beperken van xtc, dan moet je minstens twee a drie maanden pauze nemen. Verder was je dosering erg hoog en door het combinatiegebruik krijg je dus onvoorspelbare effecten. Wil je dit voorkomen? Lees je dan goed in op onze site over hoe je de risico's beperkt.

Met hartelijke groet,

Dion

07 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG