Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo ik heb ADHD en gebruik geen medicatie. Ik wil eens iets gebruiken wat leuk is op een feestje, maar dan niet een downer maar een upper. Ik heb een aantal keer XTC geprobeerd en werd er down van terwijl mijn omgeving juist in een upper kwamen. Nu kwam ik er van de week achter dat dat vaker gebeurt met ADHDers dat je er juist suf van word. Ik heb ook eens paddo's geprobeerd en gaf ook niet het effect wat er meestal van verwacht word. Mooie beelden en hallucinaties. Ik werd er ook juist mega suf en misselijk van. Is er een partydrug waar ADHDers wel "actief " van worden ipv down. Wat doet GHB en Blue69 bij ADHDers?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het effect dat je ervaart van een middel wordt bepaald door de drug, set en setting. ADHD is onderdeel van je set. De set is de minst goed voorspelbare factor van de drugs, set en setting. Sommige ADHD-ers hebben namelijk net als jij een downeffect van uppers, en andere juist helemaal niet.

Even over je paddo-ervaring. Lusteloosheid en misselijkheid zijn bekende bijwerkingen van paddo's. Het gebeurt vaker niet dan wel dat iemand sterke visuele hallucinaties heeft van paddo's. Door aanpassingen te doen aan je set of setting kan je hier wel invloed op uitoefenen. Wanneer men binnen zit en er staat een scherm aan of je bent constant is gesprek, dan is de kans dat je visuele hallucinaties krijgt kleiner dan wanneer je bijvoorbeeld in een donkere ruimte bent of mediteert. Sufheid en misselijkheid komen heel vaak voor bij trippen. Meestal aan het begin van de trip.

Het is lastig te zeggen welk effect je van GHB zou hebben. Het lijkt vaak wat op alcohol. Hoe reageer je daar op?  Teveel GHB versuft en verdooft extreem en kan ook misselijkheid geven. Houd er rekening mee dat GHB behoorlijk riskanter doseert en veel verslavender is dan alcohol. 

Blue69 is een vloeistof die in de praktijk o.a. amfetamine (speed), MDMA, GHB, cafeïne en onbekende stoffen kan bevatten. Bij de testservice blijkt dat al deze middelen er in wisselende samenstellingen in kunnen zitten. De doseringen verschillen ook heel sterk. Laat daarom Blue69 altijd testen bij de testservice. Echter er kunnen ook verschillen zijn tussen twee dezelfde buisjes. Bij gebruik van Blue69 gaat het dus altijd om onvoorspelbaar  combinatiegebruik. Wij raden het gebruik af omdat risico's niet beperkt kunnen worden als je niet weet wat je inneemt.

Helaas geen sluitend antwoord op je vraag waar je actiever van wordt. Ik hoop dat je toch iets aan dit antwoord hebt.

Sjoerd

08 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG