Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, ik ben nu 1,5 jaar een vaste haze roker. ik heb vorige week op een avobd net wat te veel gerookt waardoor ik last van mn hart en borst kreeg, zag mn hart letterlijk door mn trui heen kloppen. Na wat googlen kwam ik er achter dat een overdosis aan wiet tijdelijke hartklachten kan geven. Ook las ik op meerde forums dat t bij redelijk wat mensen voorkomt, dus mijn vraag aan de gene die dit al hebben meegemaakt, na hoeveel tijd zijn de klachten weer voorbij en kan ik weer een paffie roken?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag, vervelend dat je een nare ervaring hebt gehad met cannabis. Wat je omschrijft zijn, naar mijn idee, heftige hartkloppingen. Hartkloppingen passen onder de veel voorkomende bijwerkingen van blowen. Het is vervelend, maar niet zo gek dat het gebeurde.  Cannabis kan nou eenmaal wel eens verkeerd vallen. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met drug, set & setting. Als een van die dingen anders is dan anders kan dit invloed hebben op je ervaring, waaronder ook dit. 

Het is een stressreactie waarbij je lijf extra alert wordt. Je lijf komt daar weer uit als je tot rust komt. Dit doe je door even geen middelen te gebruiken, voldoende te slapen, gezond te eten en je vooral niet te druk te maken. Ik zou het zoeken op internet juist even laten. Daarmee verhoog je je stress juist. 

Je wilt weten wanneer je weer kan roken. Voor nu zou ik het even laten. Eerst maar goed tot rust komen. Daarna kan je het voorzichtig weer proberen. Echter is de kans wel groter, omdat je dit al eens ervaren hebt, dat je hier opnieuw last van krijgt. Je lijf en hoofd onthoudt ervaringen, daardoor komen ze soms terug. Rustig aan dus.

Heb je nog meer vragen? Stuur me dan nog een bericht.

Groet,

Celeste

21 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG