Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi Drugsinfoteam, Ik heb een vraag. Een aantal maanden geleden had ik een badtrip gehad. Ik had een date met een persoon en diegene gaf mij een joint ik rookte een paar hijsjes (had ik nooit moeten doen want ik kende diegene niet goed). De situatie was aan het begin super gezellig… vervolgens veranderde de hele situatie/onderwerp, er werden mij hele enge dingen vertelt terwijl ik onder invloed was, daardoor werd ik heel angstig. Omdat het in die tijd sowieso een hele slechte tijd voor me was en de dingen die mij verteld werden over hele duistere/duivelse onderwerpen ging ben ik er echt enorm bad op gegaan. Dit was een aanleiding om in paniek te vertrekken (ik ben nog nooit zo angstig geweest). Ik had aan het begin ook last van derealisatie/depersonalisatie, en waanideeën (dat lijkt vermindert) ik, maar mijn gedachtes lijken niet te kunnen vergeten wat mij is verteld, helaas geniet ik daardoor minder van het leven. Ik focus me meer op mijn gedachtes waardoor ik mezelf helemaal gek maak. Tijdens het hardlopen kan ik niet zoals vroeger mn mind op uit zetten, het blijft aan. Ik functioneer verder prima. Ik weet bij een trauma (vooral onder invloed) dat heftige psychische /-lichtelijke psychotische klachten kunnen voorkomen. Ik durf overigens niet meer onder invloed te worden. Ik drink zo weinig mogelijk en blowen doe ik helemaal niet meer. Ik schrijf van alles op en doe ook minfullnes opdrachten. Als ik ook stil sta bij mijn angstklachten en me af vraag waar ik bang voor ben denk ik elke keer dat het meevalt en dat er niks is om bang over te zijn maar bij het proberen mn verstand op 0 te zetten komen die gedachtes weer. Ik vraag me af wat ik het best kan doen, want ik sta in de wachtij bij de ggz en mn huisarts weten van mn badtrip, maar ik vraag me soms af of het niet bete is als ik naar een drugs psycholoog zou gaan. Ik schaam me voor wat me is overkomen en het onderwerp (straks denken ze dat ik niet oke ben). En ik wil ook niet aan medicatie, omdat dat het probleem niet oplost. Ik hoop op een reactie terug.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat een vervelende ervaring heb jij gehad zeg. Lijkt me echt niet prettig om allemaal enge verhalen te horen terwijl je geblowd hebt. Het is niet zo gek dat je nu last heb van klachten na zo'n heftige bad trip. Graag begin ik met een geruststelling: er zijn meer mensen die zoiets ervaren hebben en die ook gewoon weer klachtenvrij zijn.

Er zijn een aantal opties die voor je liggen. Je bent welkom om een afspraak te maken bij ons telefonisch spreekuur. Mijn collega staat je graag te woord en/of helpt je verder. Ook denk ik dat je bij een psycholoog goed tot je recht kan komen. Maar, angstklachten na een bad trip is niet bij elke psycholoog even bekend. Als jij het idee hebt dat de psycholoog je niet helemaal begrijpt, neem dan vooral even contact op met Jellinek preventie. Zij kunnen aansluiten bij een gesprek met de psycholoog en met zijn drieën eens inzoomen op jouw klachten specifiek na drugsgebruik.

Dan nog even over wat je schrijft over waanideeën. Gaat dat met name over wat deze persoon destijds aan jou verteld heeft? Je krijgt niet zomaar waanideeën door angstklachten. Ook een psychose ontstaat niet zomaar. Je kan wel last krijgen van intrusieve gedachten. Dat zijn gedachten die te pas en te onpas steeds binnen komen en het lijkt er wel op dat je daar weinig controle over hebt. Dat is iets wat wel past bij angstklachten, maar geen wanen zijn. Ook hier kan je de controle weer over krijgen.

Maak je een afspraak bij ons telefonisch spreekuur? Succes en een hartelijke groet,

Dion

25 november 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG