Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Afgelopen vrijdag had ik een feest bij een studentenvereniging en ik kan me bijna niets van de avond herinneren. Ik zit hier een beetje mee omdat dit niets voor mij is en ik minder heb gedronken dan ik normaal doe. Ik ben behoorlijk lang, 183cm, ik had overdag normaal gegeten en gedronken, niet gesport, niet extreem kort geslapen. Gemiddeld drink ik denk ik 1 of 2 keer per week, de laatste keer was nu een kleine 2 weken geleden. Meestal ben ik na 4 glazen al wel aangeschoten en kom ik met 5/6 de hele avond gezellig door. Al heb ik wel eens meer gedronken met minder effecten dan afgelopen vrijdag. Vrijdag heb ik namelijk 4 glazen wijn gedronken (in een uur) en ik was de hele avond super dronken. Ik kan me tussen 9 en 2 alleen nog maar kleine fragmenten herinneren, heb dingen gedaan die ik normaal nooit zou doen bijv zomaar mensen zoenen (kennelijk). Ik heb voor het eerst overgegeven in de avond en één van de dingen die ik me herinner is dat ik ergens ben uitgegleden en gevallen. Ik denk dat ik me dat laatste kan herinneren omdat ik zo verbaasd was. Ik ben zelf stomverbaasd van deze sterke effecten omdat ik niet iets afwijkends heb gedaan maar toch zó extreem dronken was. Het was erg druk op dit feest dus het kan zijn dat er iets in mijn drankje gegooid is. Lijkt dit jullie waarschijnlijk? Of is het meer voor de hand liggend dat de alcohol gewoon helemaal verkeerd gevallen is? Het enige wat anders was dan normaal is dat ik minder water heb gedronken door de avond heen. Zou dit zo een sterk effect kunnen hebben?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Ik kan me voorstellen dat je geschrokken bent en op zoek bent naar antwoorden. 

Het kan natuurlijk zo zijn dat iemand wat in je drankje heeft gegooid, maar gelukkig komt dat bijna nooit voor. Vaak lijkt het op het eerste oog dan wel zo, maar meestal is de oorzaak, zoals jij al noemt, dat de alcohol verkeerd valt. 

Alcoholgebruik kan black- of greyouts veroorzaken. Een blackout is dat je je hele gedeeltes van de avond niet kan terughalen. Een greyout is dat je nog wel herinneringen hebt over de avond, maar dat deze heel vaag zijn.

De effecten van alcohol zijn niet alleen bepaald door de alcohol zelf, maar ook door je set (hoe zit jij in je vel, voel je je anders dan anders, hoe zijn je afgelopen dagen geweest enzovoort) en de setting (in wat voor omgeving, met wie was je, welke muziek staat er aan, is het druk etc). Dit kan er voor zorgen dat je de ene keer prima gaat op een paar wijntjes terwijl die op een andere avond toch echt verkeerd vallen. Daarnaast zorgt alcohol voor ontremming. Je doet eerder dingen die je nuchter niet zo snel zou doen. 

Denk je toch dat er meer aan de hand is? Bekijk onze pagina over drogeren dan eens. Misschien herken je hier iets in. 

Voor jou heeft het in ieder geval een vervelende ervaring opgeleverd. Negeer deze gevoelens niet. Het kan helpend zijn om er met anderen over te praten. Gaandeweg zullen de emoties of gevoelens die hierbij komen kijken minder worden. Blijf je toch last houden? Neem dan contact op met je huisarts.

Groet,

Celeste

19 november 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG