Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Relevante informatie: Leeftijd: 20 Lengte: 2,03m Gewicht: 110kg Had dit weekend voor het eerst in 1,5 jaar tijd nog eens mdma geprobeerd, dit in pil vorm. Ze waren getest op 240mg werkzame stof mdma. Nu had ik een stuk door het midden gehakt met me pillcrusher. en hem ingenomen ongeveer 2 uur na het avondeten. Na 1 uur voelde ik nogaltijd relatief weinig en sinds ik er 2 had besloot ik er 1 hele bij te gooien en het helfje nog te bewaren, Nu weet ik dat ik een beetje boven me acceptable mg/xkg zat. maar oke, in totaal nu dus 1x 120mg gepakt. 1 uur later 1x240mg. Na 3 kwartier begon ik plots wel n beetje dat fijne gevoel te krijgen wat ik me kan herinneren toen ik nog vaker mdma deed. Dit hielt ongeveer zo een 30 min aan en daarna werd ik misselijk en moest ik zelfs overgeven, iets wat ik nog nooit heb gedaan terwijl ik op mdma zit. Ook ben ik daarna moe naar bed gegaan. heb ongeveer 4 uur geslapen en werd plots keistrak wakker. het is nu 18 uur geleden en ik voel me nog steeds rusteloos, strakke kaken, grote pupillen. Ik vroeg me af hoe dit komt? Mdma voelde ik normaal na 30 min volop inknallen, en dan voor 6 uur helemaal uit me dak om vervolgens heerlijk te slapen. deze ervaring daar integen was totaal niet wat ik had verwacht. Excuses voor het lange bericht!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt in totaal 360 mg MDMA ingenomen. Je verwachting was een gelukzalig gevoel en veel energie, maar je werd misselijk, viel in slaap en werd vervelend strak wakker. Je vraagt je af hoe dit kan. 

Het effect van een middel wordt bepaald door de drug, set en setting. De drug staat voor wat je neemt, de set voor de staat van je lichaam en geest en de setting voor de omgeving waarin je gebruikt.

De drug is getest. Je weet dus wat het is en hoe veel het is. Dat je geen gelukzalig gevoel ervaarde is goed vanuit de verhaal te verklaren. Wanneer hoger dan 1 tot 1,5 mg per kilo lichaamsgewicht doseert, neemt het 'love' gevoel af, en blijft het strakke 'speedy' gevoel over. Jij hebt ruim het dubbele gedoseerd en als ik je verhaal zo lees trad de gehele dosis in een keer in werking. Zeker bij zulke hoge doseringen zien we vaker onvoorspelbare effecten. Misselijkheid en 18 uur later nog strakke kaken en grote pupillen zijn effecten die je wel kan verwachten bij deze dosis. Hier kijk in niet van op.

Wanneer je op vrijdag na een lange zware week werken een biertje drinkt, wordt er waarschijnlijk moe en ontspannen van. Wanneer je op zaterdag uitgerust op een feestje staat en je drinkt een biertje, wordt je er waarschijnlijk energieker en prateriger van. Dit komt door de set. De staat van je lichaam verandert, daardoor verandert ook het effect. Dat geldt ook voor MDMA. De set is verreweg de minst goed voorspelbare factor. Slapen en vermoeidheid zijn doorgaans geen effecten die je zou verwachten bij MDMA-gebruik. Jij ervaarde die wel. De kans is groot dat de oorzaak in de set ligt. Was je goed uitgerust? Heb je de laatste tijd meer stress? Vond je het spannend om weer te gebruiken? Heb je zonder dat te weten een griepje onder de leden? Was het effect overweldigend? Antwoorden op deze vragen zouden kunnen verklaren wat maakte dat jij vermoeid werd na inname.

Over de setting ​​​​​​​kan ik niets teruglezen in je verhaal. Was je met mensen die je vertrouwde? Hoe was de temperatuur? Dit zijn voorbeelden van zaken die een effect beïnvloeden. 

Ik hoop dat je met dit antwoord een stapje verder komt.

Sjoerd

20 januari 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG