Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik gebruik al meerdere jaren op zijn tijd drugs. Meestal grijp ik dan naar xtc, maar omdat ik daar niks meer van voel was ik overgestapt naar ketamine en miauw. Ik heb helaas bij alle drie de drugssoorten de meest heftige dips die er zijn. Ik word er heel erg aggresief van tot op het punt van dingen en mensen slaan. Weet iemand of hier wat tegen te doen valt?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Je geeft aan dat xtc niet meer werkt voor jou. We noemen dit ook wel de 'loss of magic'. De loss of magic heeft vaak te maken met de anticipatie die je op de drug hebt. De eerste keren dat je gebruikte was het gevoel nieuw, iets dat je nog nooit eerder ervaren hebt. De keren daarna weet je al beter wat je te wachten staat. De verwachting die heb van een drug is een belangrijk onderdeel van je set en heeft daarom een behoorlijke invloed op het daadwerkelijke effect van het middel. Wat net zo veel invloed heeft is de omgeving waar in jij je bevind (met wie, waar, wat voor vibe etc.) ook wel de setting genoemd. Je trip wordt dus niet alleen bepaald door het middel, maar net zoveel door die andere aspecten. Lees hierover meer op onze pagina drug, set en setting. 

Agressief gedrag hangt meestal samen met het versterkende effect middelen op je eigen gevoelens. Mogelijk is het dus iets wat al in je zit? Agressie kan ook optreden als je door drugsgebruik angstig en verward bent. Is dat bij jou het geval? Ook combinatiegebruik kan een oorzaak zijn: door te combineren worden middelen nog onvoorspelbaarder. 

Je geeft aan dat de dip elke keer erg heftig is. Drugsgebruik levert vaak behoorlijke dips op. Denk aan depressie, geheugenproblemen en niet goed meer in je lijf zitten. De dips worden vaak groter bij vaak en veel gebruik. Hoe zit dat bij jou? Door je aan de gebruikersadviezen te houden kan je mogelijk een gedeelte van je dip voorkomen. Kijk daarvoor even bij de tips op onze site. Echter kan het nou eenmaal zijn dat jij daar extra gevoelig bent voor de dip na drugs. 

Als ik je zo hoor vraag ik me ook af of gebruik voor jou nog wel voldoende oplevert tegenover de nadelen die je ervaart? Door niet te gebruiken kun je alle nare dingen die je voelt voorkomen. Zijn er momenten dat je het gevoel het te "moeten" gebruiken? Vind je bepaalde activiteiten niet meer leuk zonder?

Wil je daar eens met iemand over in gesprek? Benader dan een instelling voor verslavingszorg bij jou in de buurt. Ook is er de mogelijkheid tot online hulp. 

Nog een vraag? Stuur mij nog een bericht. 

Groet,

Celeste

 

10 juni 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG