Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi! 8 juni ben ik geopereerd aan een borstverkleining. Alleen weet ik eigenlijk niet wanneer ik weer zou mogen gebruiken ? Ik las ergens dat het na twee weken wel weer kan. De “wonden/littekens” zijn ook nog niet dicht wel korstjes! Heeft dit effect op mijn wond genezing?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Een borstverkleining is een zware ingreep waar je de nodige tijd van moet herstellen. De gemiddelde herstelperiode voor een borstverkleining is 6 weken.

Een goede wondgenezing is van groot belang bij het voorkomen van infecties. Van bijvoorbeeld roken en blowen zijn negatieve effecten bekend. Door (tijdelijk) te stoppen met roken en blowen verbetert de zuurstoftoevoer en neemt het risico op infecties en slechte wondgenezing af. Ook uppers zoals coke, XTC, 3-MMC en speed kunnen een negatief effect hebben op de wondgenezing.

Het beste is om even te wachten totdat je wonden genezen zijn en je volledig hersteld bent. Dan moet je gebruiks‘set’ ook goed zijn. Dus goed in je vel zitten om negatieve effecten, zoals een bad trip, te voorkomen. Dat betekent onder andere een positieve stemming en compleet hersteld zijn van de operatie.

Mvg,

Ronald

30 juni 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG