Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi, Ik gebruik sinds kort dexamfetamine voor mijn ADD en ik gebruik een dosis van 20mg. Ik ga vandaag met vrienden 2CB gebruiken en ik vroeg me af of ik vandaag mijn medicatie over zou moeten slaan, of dat ik een betere trip zou hebben met? Ik kan prima mijn dag doorkomen zonder de medicatie, dus het gaat me om welke de beste trip zou geven. Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat je even contact zoekt. Probeer voortaan iets eerder een vraag te stellen, dan kunnen we er altijd voor zorgen dat je van te voren een antwoord hebt!

Ben je door de arts of psychiater goed 'ingesteld'? Dat wil zeggen dat jullie samen de juiste dosering en frequentie van inname hebben gevonden. Als dat inderdaad zo is en de medicijnen werken goed, zou het mogelijk samen kunnen. Ben je nog zoekende qua dosering, dan is de combinatie sowieso niet verstandig.

Heb je al eens eerder 2C-B gebruikt? Of een ander tripmiddel? Voor het eerst trippen kan best wel overweldigend zijn. De één kan zich meteen overgeven aan de trip. De ander vind dat lastiger. Mensen met ADD kunnen soms overprikkeld raken. Omdat alle prikkels van buitenaf, zoals licht, geluid, gevoel enzovoorts wat harder binnen kunnen komen. Als je gevoelig bent voor overprikkeling kan het trippen nog heftiger zijn. De kans op angstklachten tijdens het trippen is dan groter.

Stel jezelf dus goed de vraag, voel jij je op het moment goed in je vel? Voel jij je stabiel en denk je het aan te kunnen om te gaan trippen? Door de medicijnen kan jij je beter concentreren en heb je mogelijk minder last van prikkels. Je raakt dus mogelijk minder snel overprikkelt. Het kan bij de één juist helpen om niet overprikkelt te raken tijdens de trip. Maar aan de andere kant kan het ook verergeren.

Daarvoor moeten we even kijken naar de bijwerkingen van de medicatie. Namelijk: zeer vaak (≥ 10%): verminderde eetlust, slapeloosheid, hoofdpijn. droge mond. Vaak (1-10%): gejaagdheid, agressie, prikkelbaarheid, nervositeit, angst, depressie, tics, stemmingswisselingen, tandenknarsen, duizeligheid, rusteloosheid, trillen, slaperigheid, hartkloppingen, benauwdheid, diarree, obstipatie, misselijkheid, braken, zweten, huiduitslag, vermoeidheid, koorts, verhoogde bloeddruk.

Als we dan eens kijken naar de bijwerkingen van 2C-B, heeft dat best wel overlap. 2C-B kan bijvoorbeeld voor misselijkheid zorgen. Anders gezegd is de kans op misselijkheid bijvoorbeeld groter als je het zou combineren. De medicijnen kunnen ook hartkloppingen veroorzaken. Dat is niet erg. Maar door 2C-B kunnen bepaalde sensaties, zoals hartkloppingen, erg versterkt worden. De hartkloppingen zelf worden niet heftiger, maar het gevoel kan wel worden uitvergroot. Als jij tijdens de trip dus ineens voor je gevoel heftige hartkloppingen ervaart, kan je zomaar ineens gaan denken: 'oh nee ik krijg een hartaanval'. Terwijl er eigenlijk niks aan de hand is.

Wat ik eigenlijk wil zeggen, het combineren met medicijnen kan enerzijds helpen om niet of minder overprikkelt te raken, maar anderzijds ook juist een bad trip uitlokken. Optimaal is natuurlijk om geen medicijnen te gebruiken. Maar tegelijkertijd als je snel overprikkelt raakt, is de kans op een bad trip gewoon groter. Heb ik een concreet antwoord? Nee, bedenk even goed voor jezelf wat bij jou zou passen. Als je eerder getript hebt en dat ging goed, is minstens 24 uur geen medicijnen misschien wel het beste.

Zorg je er voor dat er iemand nuchter is bij de trip? Het liefst een ervaren tripsitter. Voor tripsitten hebben we op onze site ook nog tips staan.

Groet,

Dion

03 augustus 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG