Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik wil graag 2cb gaan doen maar heb glutenallergie. Ik kon nu nog nergens vinden of dit wel of niet kan en vroeg me af of jullie weten wat er in zit en of jullie anders andere opties weten?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Dit is niet bekend. In tabletten, zoals 2C-B pillen, zitten naast de werkzame stof ook bind- en vulmiddelen zoals lactose, cellulose, gemodificeerd zetmeel en magnesiumstearaat. Of het zetmeel bijvoorbeeld echt altijd gemodificeerd is en geen gluten bevat is echter niet helemaal zeker. Het gaat hier namelijk over een illegale markt. Er is geen controle op de kwaliteit. Wij weten vanuit een deskundigheidsbevordering van de Nationale Politie dat er in de praktijk ook bijvoorbeeld kleurstoffen gebruikt worden die niet goedgekeurd zijn op de Europese markt. Het is maar net welke grondstoffen door de producent gemakkelijk verkregen kunnen worden tegen een gunstige prijs. Ze kan het - in theorie - dus ook zo zijn dat er bijvoorbeeld door sommige producten nog ouderwets tarwezetmeel wordt gebruikt. Helaas kun je drugs ook niet laten testen op bind- en vulmiddelen.

Dus het risico is er. Hoe groot het risico precies is is onbekend. Wil je geen extra risico lopen, dan gebruik je niet.

Paddo's en truffels hebben een enigzins vergelijkende tripbeleving maar kunnen ook sporen van gluten bevatten vanwege de manier van kweken op tarwe. Er kan ook gekweekt worden op rijst waarbij het - in theorie - glutenvrij zou moeten zijn.

Mvg,

Ronald

25 oktober 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG