Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Als je een psychedelic gebruik bijvoorbeeld 2cb en je wil 2 dagen later paddo’s doen heb je daar dan ook een tolerantie voor opgebouwd, omdat het ook een psychedelic is?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Psychedelica als 2c-b, LSD, Paddo's of truffels kennen 'kruistolerantie'. Dat wil zeggen dat tolerantie voor de één, ook betekent dat je tolerantie hebt opgebouwd voor de ander.

Bij LSD, paddo's en truffels is deze tolerantie zeer sterk, treedt het direct in en is de tolerantie na ongeveer twee weken verdwenen. Bij 2c-b treedt de tolerantie wel direct op, maar is het minder sterk. De tolerantie zal daardoor in minder dan twee weken weer helemaal weg zijn, maar dat zal zeker niet na twee dagen zijn.

Tolerantie is trouwens niet het enige waar je rekening mee moet houden wanneer je twee dagen uit elkaar psychedelica gebruikt. Gebruik van psychedelica kan een behoorlijk intense ervaring zijn waarin de hersenen behoorlijk overprikkeld worden. Na gebruik is het belangrijk een goede pauze te nemen om de hersenen weer tot rust te laten komen. Dit geldt zowel neurologisch: overbelaste receptoren van neurotransmitters moeten herstellen, als psychologisch: er is tijd nodig om een intense ervaring te verwerken. Gebruik kort na elkaar vergroot de kans op klachten na gebruik behoorlijk. Twee dagen na elkaar gebruik is zeer snel. Dit zou ik met die reden afraden. 

Sjoerd

 

 

 

22 augustus 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG