Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb een vraagje. Ik heb aankomende maandag een behandeling met het planten medicijn. Heeft het gevolgen als ik citalopram 20mg gebruik? Er is een goede gids bij die in eerste instantie zei dat die combinatie mogelijk verkeerd uit kan pakken, maar nadat zij zelf meer informatie op had gezocht over citalopram en andere soorten antidepressiva kwam ze tot de conclusie dat het eventueel wel mogelijk is, met lagere dosering Zie deze beschrijven vertaald naar nederlands. Kun je paddo's nemen op een SSRI? Selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's) zijn de meest voorgeschreven medicijnen voor depressie, OCS, PTSS en andere angststoornissen. Enkele van de meest bekende SSRI's zijn: Citalopram (Celexa, Cipramil) Escitalopram (Lexapro, Cipralex) Fluoxetine (Prozac, Sarafem) Fluvoxamine (Luvox, Faverin) Paroxetine (Paxil, Seroxat) Sertraline (Zoloft, Lustral) SSRI's werken door de klaring van overtollig serotonine uit de hersenen te voorkomen, wat betekent dat de serotoninespiegels tijdelijk worden verhoogd. Hoewel in zeldzame gevallen de hypothese is gesteld dat dit kan leiden tot het serotoninesyndroom, kunnen dergelijke risico's met de juiste begeleiding en supervisie worden beperkt. Synthese accepteert individuen op SSRI's, en het hangt af van de medische geschiedenis en andere factoren. Ik ben zeer overtuigd van de ervaring van deze gids. Ik heb verder geen bijwerkingen van het medicijn, ook nooit gehad, ook niet met met opbouwen. Wat is hier over uw mening?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Psilocybine in paddo's heeft een licht stimulerend en bewustzijnsveranderend effect op het centrale zenuwstelsel. Als er angstklachten zijn kunnen die verergeren tijdens een trip en een bad trip veroorzaken. Tegelijkertijd kan het ook therapeutisch werken. Dat wordt nog onderzocht. Daarom is de set en de setting zo belangrijk. Voel je je goed en veilig dan is het ok. Voel je je angstig of zit je eventueel met ontwenningsverschijnselen door de afbouw, dan zit je niet veilig genoeg. Interacties (=wisselwerkingen) zijn in theorie mogelijk, omdat psilocybine op een receptor voor serotonine werkt en de SSRI de hoeveelheid serotonine verhoogt.  We kennen meldingen van gebruikers van beide middelen dat er een hogere dosis van het hallucinogeen nodig is, dus het SSRI blokkeert mogelijk een beetje het effect. Gevaarlijk is het als je dan doorschiet en te hoog gaat doseren met een bad trip tot gevolg. 

Dus, het kàn samen, mits de doseringen normaal laag zijn en je set en setting kloppen. Als je gestopt bent met de SSRI moeten de ontwenningsverschijnselen eerst voorbij zijn. Want die maken de set weer onrustig of angstig. Dus een dagje van tevoren stoppen is geen goed idee.

Met vriendelijke groet,

Gerard A
 

19 september 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG