Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hey ik heb een vraag. Laatst heb ik XTC gedaan 3 pillen van 280 mg. 23.00 uur tot 13.00 uur was ik wakker. Toen rond 15.00 uur was ik in slaap gevallen. Toen kwam iemand kijken of het wel goed met me ging en zag dat ik met ogen open sliep... Hoe kan dit en heeft dit met dissociatieve stoornis te maken?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik kan je vraag op meerdere manieren lezen. Ik ga er vanuit dat je bedoelde of wat je meemaakte met slapen met je ogen open een dissociatieve stoornis is. Nee dit is geen dissociatieve stoornis tijdens de trip. Dit is op zich een bekend fenomeen tijdens een xtc trip. Je hebt namelijk veel te hoog gedoseerd en je gaat veel te hard van de xtc en er komt eigenlijk dan niks meer van je terecht. Vervolgens kunnen mensen soms ook met hun ogen open of dicht in slaap vallen of in een 'droomstaat' terecht komen. De kans hierop wordt nog groter als je een nacht doorhaalt. Je wisselt misschien zelfs het gevoel alsof je droomt/slaapt soms af met weer terugkomen in de werkelijkheid. Hallucinaties, gesprekken voeren in jezelf, denken dat je met een game/spelletje bezig of met iemand aan het praten bent terwijl dat niet zo is etc etc zijn ook voorbeelden van wat er kan gebeuren als je veel te hoog doseert.

Een belangrijke advies: doseer volgende keer echt lager. Neem niet meer dan 1 a 1.5 mg per kg lichaamsgewicht. Weeg je 70 kg dan neem je dus 70 a 105 mg totaal. Op deze manier haal je maximale effect eruit zonder dat de bijwerkingen te sterk worden. Ook voorkom je hiermee loss of magic. Mensen die te vaak hele hoge doseringen nemen die verliezen de magie van xtc. Dan heeft het nooit meer het lekkere effect.

Tot slot en voor de volledigheid. Als je wel de vraag andere bedoelde, namelijk dat je zelf in het verleden de diagnose dissociatieve stoornis hebt gekregen, dan is een aanvulling nodig. In dat geval is drugs gebruik af te raden omdat je set onveilig is. Xtc kan dan je klachten verergeren.

Mvg,

Ronald

17 november 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG