Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik ben 29 en heb de afgelopen paar jaar een paar keer drugs gebruikt en er zit altijd ruim een halfjaar tussen. Als ik iets gebruik is dit Blue en neem ik een buisje per 2 uur, dit is ong 4-5 ml per dosering. De keren dat ik het thuis alleen met mijn vriend heb gebruikt, ging dit goed. Maar zodra er andere mensen bij zijn, op huisfeestjes of festival, krijg ik heel veel paranoide gedachten. Ik heb het gevoel alsof iedereen negatief over mij praat en mij uitlacht. Mijn mood veranderd dan en ik word heel onzeker. Dit belemmert mij heel erg in het leuk hebben. Het helpt niet wanneer mijn vriend zegt dat er niks aan de hand is en ik dingen zie die er niet zijn. Het voelt voor mij wel als realiteit. Ik merk dat ik deze onzekerheid overneem in het dagelijks leven en heel veel nadenk over wat anderen van mij denken. Nu is mijn vraag hoe dit komt en of je gevoelig kan zijn voor de sfeer (onbekende mensen) wat zorgt voor paronia gedachten. Is er iets wat dit kan stoppen of mij helpen? N.b.: Ik rook dagelijks in de avond een jointje, hasj. Wanneer ik drugs gebruik doe ik dit ook, maar niet veel. Een half jointje denk ik. Kan dit ook nog invloed hebben? Alvast bedankt

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je een aantal keer een slechte ervaring hebt gehad. Wat je noemt is overigens niet vreemd. Het heeft alles te maken met drug, set & setting.

Jouw drugservaring wordt niet alleen bepaald door het middel wat je neemt, maar wordt net zo sterk beïnvloed door de set (gevoel, hoe zit iemand in zijn vel) en de setting (omgeving).  Als daar iets in veranderd of iets mis mee is heb je kans dat je een totaal andere ervaring hebt. Voor jou klinkt het alsof de verandering in omgeving en mensen om je heen ervoor zorgen dat je je niet meer ontspannen voelt met drugs op. Je kan hier wat meer over lezen op onze pagina drug, set en setting. 

Wat we merken is, dat als je dit soort klachten eenmaal hebt ze vaak eerder terugkomen. Je lijf onthoudt het als het ware. Combinatiegebruik kan het angstgevoel erger maken. Blue is per definitie al risicovol combinatiegebruik (alcohol, GHB, MDMA en Speed). Blowen is dan nog een 5de middel in dit rijtje. Eigenlijk niet zo gek dus dat dat misgaat. 

Je vraagt wat er aan te doen is. Helaas is dit een beetje het lastige met drugs. Het brengt vaak dit soort risico's met zich mee. Als je die risico's niet wilt, is het beter om niet te gebruiken. Misschien niet meer blue, maar één middel (geen combinatiegebruik) en misschien niet gebruiken op die plekken waar je je niet fijn voelt?

Hopelijk kun je hier verder mee. Nog meer vragen? Stuur me dan nog een bericht. 

Groet,

Celeste

05 januari 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG