Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik (vrouw, eind 30, 58 kilo) gebruik zo’n één à twee keer per maand 3cmc, meestal 1 dosis van 70/80mg, heel soms nog een tweede dosis van 30/40mg. De laatste paar keren dat ik gebruikt heb zag ik steeds rode ‘krasjes’ op de witte muren en deuren, alsof een kleuter in mijn woning had getekend. Hoe kan dit? Ik dacht dat je niet ging hallucineren van stimulanten…. En in hoeverre kan dit schadelijk zijn?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Over de werking en risico's van 3-CMC is nog weinig bekend. Dus of het voor hallucinaties kan zorgen, weten we nog niet zo goed. In algemene zin, kan je wel degelijk hallucineren van stimulanten. Inderdaad lijkt 3-CMC erg op het medicijn bupropion (Wellbutrin) wat vooral stimulerend is en niet hallucinogeen. De omstandigheden spelen dan een rol naast de drug zelf. Bijvoorbeeld als je niet- of slecht slaapt , verlaagt dat je conditie, oftewel je ‘set,’ om zo veilig mogelijk te gebruiken. Dan verhoogt de kans om te gaan hallucineren.

Wat ook een rol zou kunnen spelen, is dat  er bij jou sprake is van een gevoeligheid om te gaan hallucineren van uppers. Het komt gewoon soms voor bij speed of coke en dat kan dus dus ook bij 3-CMC. Soms gaan ook de gedachten met je aan de haal en zouden er wanen kunnen ontstaan tijdelijk. Dan heet het een drugspsychose. Heb je dat ook wel eens gehad? Dat zou een extra reden zijn om voorzichtiger zijn. Dus om lager te doseren of zelfs stoppen ermee.

Als je dit even kort meemaakt is het niet schadelijk. Maar het is absoluut een signaal van je lichaam dat je toch wel even te hard gaat.

Ik hoop je vraag te hebben beantwoord, anders lezen we je graag weer terug!

Groet,

Dion

17 februari 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG