Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hallo , en ik had een vraag ivm cocaine mijn cocaine is labgetest op redelijke hoge cijfer , 75% zuiverheid zonder actieve versnijdingen volgens het testcentrum. ik woog een testlijn van 30mg uit op mijn weegschaal en was eigelijk een heel klein streepje, en snoof deze op... na een paar minuten voelde ik plotseling een opstoot van diarree aanval en krampen met een lichte vervelende "high" gevoel , na 1-2 stoelgangen / diarree was dit voorbij... erna werd ik enorm vermoeid en slaperig gevoel, ik heb erna een spanning , angstige , paranoide gevoel van 2-3 uur gekregen met enkel een enorme verdoving van mijn voorste tanden en neus. ik begon ook zo rare dingen te zien in patronen op de muur...ik heb erna nietsmeer gesnoven omdat ik er heftig op reageerde. weten jullie wat hier gebeurd is ? de cocaine was redelijk hoog zuiver getest en had totaal geen positieve kenmerken zoals euforie , praterig , gezelligheid , oppeppend , ... zoals cocaine moet zijn... wat is er gebeurd ? kan het soort cocaine blad ervoor zorgen dat het effect anders is of is de cocaine zo slecht gemaakt in een lab ofzo dat deze een zeer negatieve effect op mij had. mvg

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt veel vervelende effecten gehad door de coke. Graag geef ik je wat meer info over hoe dat kan komen.

Allereerst heeft het effect niet alleen te maken met de drug zelf maar ook met de andere factoren zoals de set en setting. Lees daarom onze info over drug, set en setting door.

Er zijn een aantal effecten die veroorzaakt kunnen worden door coke. Diarree is daar inderdaad één van. Dat komt omdat door coke, je lichaam in een soort 'stressmodus' komt. Je moet goed kunnen vechten of vluchten. Je spijsvertering is dan ineens onbelangrijk. Het komt vaker voor dat mensen daarom moeten kotsen, of juist diarree krijgen. Individuele gevoeligheid speelt hier ook een rol. Sommige mensen hebben dit heel snel. Anderen niet.

Die 75% is een zeer hoge uitslag. Maximaal is 89%. Het komt in de praktijk vaker voor dat (bijna) pure coke effect als niet prettig wordt ervaren door gebruikers. Te heftig of teveel in jezelf gekeerd zijn, zijn zijn dingen die wij vaker van gebruikers terughoren. Totaal niet praterig maar slaperig en ingetogen / introvert worden horen wij vaker terug.  

Ook een gevoel van spanning, angst of paranoïde past bij een heftig effect op coke. Verdovend gevoel in je neus of mond is ook normaal bij het snuiven van coke. Wat minder vaak voorkomt is dat je ging hallucineren. Dat hoort in principe niet voor te komen bij coke. Het kan soms wel gebeuren, wanneer je daar gevoelig voor bent. Of wanneer je recent ervaring hebt gehad met andere psychedelica. Je kan dan zogenaamde 'flashbacks' krijgen. Herbelevingen dus.

Coke wordt door de testservice nauwkeurig getest met GC-MS en het testlab heeft geen psychedelica gevonden in je coke. Je kan er eventueel voor kiezen om de coke nog een keer in te leveren bij een testlocatie. Vertel duidelijk welke klachten je hebt gehad. Heb je verder nergens meer last van? Dan hoef jij je geen zorgen te maken. Heb je in de toekomst vaker onvoorspelbare reacties na drugsgebruik dan is het een teken om voorzichtig te zijn met drugs. Dan kun je opnieuw contact met ons zoeken.

Groet,

Dion

01 augustus 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG