Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ongeveer 4 à 5 maanden geleden heb ik voor de eerste keer (en laatste) een magic mushroom geprobeerd. Ik heb toen een bad trip gehad met een urenlange paniekaanval. De eerste maanden na die bad trip ben ik extreem angstig geweest zonder aanwijsbare reden. Dat is ondertussen al sterk verbeterd maar ik heb sindsdien ook last van hypnagogische hallucinaties op het moment dat ik in slaap val. Die lijken maar niet te beteren of weg te gaan. Is dit iets waar ik nu voor altijd last van ga hebben of zou dit toch ook moeten wegtrekken? Alvast bedankt voor jullie antwoord.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Dit is niet voor altijd. Het is tijdelijk. Dat zag je ook al aan de angsten. Die hadden een maand of drie nodig. De verschijnselen duren langer dan je wil, maar korter dan je vreest. De hallucinaties hobbelen er nog een beetje achteraan.

Meestal hebben mensen die een bad trip meemaken al angstklachten gehad voorafgaand aan het gebruik. We weten dat spanningsverlaging in geest en lijf goed werkt voor een sneller herstel. Acceptatie is daarom belangrijk, maar beweging, ontspanningsoefeningen en goede gedachten verkiezen ook.  Op ons spreekuur hebben we nog meer tips indien nodig. Kijk bv maar eens naar haptonomie of naar lichaamsgerichte traumatherapie of T.R.E.  Die zijn behulpzaam bij loslaten van stress in het lichaam. Bel ons anders over twee maandjes op als je nog last houdt.

Herstel ze verder en tot later contact eventueel.

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

 

 

21 juli 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG