Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik gebruik 1-2 x per maand Coke. Hierbij ga ik nooit boven 0,5g per keer. Tot recent heb ik nooit last van iets gehad nadien maar sinds het laatste pakje heb ik toevallig (of niet) last van occasionele jeuk en bultjes op mijn billen. Volgens mijn huisarts is het een geval van netelroos en gaat het normaal weg na een paar weken. Ik vraag me nu af of het misschien niet de versnijding (levamisol?) het probleem veroorzaakt want het is wel typerend dat de laatste 2x van hetzelfde zakje kwamen. Mijn vraag is vooral dat, indien dit een potentiële mogelijkheid is, de klachten vanzelf terug verdwijnen? Grts

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wanneer je coke gebruikt, komt je lichaam in een soort stressmodus. Onder andere door die stressmodus gaat je lichaam heel veel energie verbruiken en ook allemaal reserves aanspreken. Bovendien gaan door je hele lichaam bloedvaten vernauwen en dat heeft in algemene zin een slechte invloed op de huid. Na het gebruik is je lichaam wat uitgeput. Mensen die gevoelig zijn voor huidproblemen, uitslag, exceem hebben of gewoon een droge huid, krijgen hier dan sneller last van. Als je lichaam hersteld is van het gebruik, gaat de uitslag meestal na enkele dagen ook weg. Het kan helpen om de huid 2x daags in te smeren met koelzalf (apotheek).

Als je nog wat coke hebt, laat je coke dan testen. Het kan ook een bijwerkingen zijn van een versnijdingsmiddel Levamisol. Levamisol kan vervelende klachten geven zoals meestal maag-darm klachten en griepverschijnselen. Maar ook huidklachten komen voor. Langdurig gebruik van coke met Levamisol kan leiden tot een ernstige zeldzame bloedaandoening. Bij de testservice wordt ook altijd gebruik van coke door incidentele gebruikers afgeraden als er meer dan 10% Levamisol in zit. Voor frequente gebruikers is Levamisol altijd sterk afgeraden vanwege dit risico.

Hartelijke groet,

Karin W, huisarts Drugsinfoteam

04 augustus 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG