Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Amitriptyline icm microdosering LSD Ik gebruik Amitriptyline 10mg voor het slapen gaan ivm zenuwpijn. Nu wil ik microdosering LSD proberen ivm met onrust/adhd klachten. Kan ik deze 2 combineren?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Beste vraagstelster,

Je vraagt of er wisselwerkingen zijn tussen Amitrytiline en LSD. Je wil het gebruiken bij onrust/ADHD klachten. 

Bij depressieve of angstige klachten kun je beter geen LSD gebruiken, vanwege toegenomen kans op een bad trip. Het is niet bekend of ook pijnklachten deze kans verhogen.

Check ook of je geen bijwerkingen (meer) hebt van de amitriptyline. Als je nog last hebt van bijwerkingen, gebruik je geen drugs. 

Het medicijn (een zgn. TCA) verhoogt serotonine, LSD blokkeert tijdelijk een bepaalde serotoninereceptor. Het zou kunnen zijn dat de LSD minder effect geeft of juist meer, we weten het nog niet. Als je geen risico's wilt nemen, kun je het beter niet doen.

Maar levensgevaarlijk is de combinatie niet. Je hebt niet een hoge dosering Amitrityline en wilt een microdosering LSD proberen. Er zijn in deze lage doseringen geen gevaarlijke wisselwerkingen te verwachten. Kijk uit dat je niet veel méér LSD gaat nemen om toch nog effect te krijgen. De risico's worden nog kleiner als je de set en setting, maar ook de setting goed in de gaten houdt. 

Het is wel de vraag of LSD gaat helpen bij onrust/ADHD klachten. De aandachtstekortstoornis en vergeetachtigheid worden juist groter bij LSD. Ook hebben zowel Amitrityline als LSD een uppend effect op het hartvaatstelsel, zodat de onrust juist toe zou kunnen nemen. 

Ik zou je willen adviseren te kijken waar je onrust met betrekking tot ADHD uit voortkomt en dit aan gaan pakken met bijvoorbeeld ADHD coaching eventueel aangevuld met ADHD medicatie. Ook leefstijl met goede slaap en op tijd eten en regelmatig sporten is belangrijk als je ADHD hebt. Dan pak je de onrust in de kern aan. Veel mensen met ADHD hebben slaapproblemen die te behandelen zijn en onbehandeld ook onrust kunnen veroorzaken. Je kunt je voor ADHD behandeling aanmelden bij bijvoorbeeld PsyQ. Je huisarts weet welke organisaties er in jouw buurt ADHD behandelen. 

Met vriendelijke groet,

Trijntje E

drugsarts

 

14 augustus 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG